След-и

Кармен Мишу представи третия си исторически роман в Русе

Посланието на Мишу към младите хора - да четат и да са наясно с историята на България

Кармен Мишу представи третия си исторически роман в Русе
На снимката: Кармен Мишу (вляво) получи шарж, направен от русенския художник Огнян Балканджиев



◊ СЪБИТИЕТО

На 14 март салонът на Клуба на дейците на културата в Русе се оказа малък за публиката, събрала се на представянето на новия роман на Кармен Мишу „Тангра и неговият син”.

Ученици от НУИ „Проф. В.Стоянов” – Сияна Атанасова, Рая Раева, Лора Василева и Симона Станева, прочетоха откъси от новоизлязлата книга, отпечатана от издателство „Жанет 45”, и изсвириха на цигулка и пиано музикални пиеси.


◊ ЗА ПРЕМИЕРАТА В РУСЕ

Журналистката от в. „Утро” Нели Пигулева освен че даде висока оценка на нашумялата авторка, представи романа като модерна версия на мащабната историческа картина на България от периода от края на VІІІ и началото на ІХ век. Централната фигура в него е кан Крум - от раждането му в студените степи на аварска Панония до разгръщането на неговата мисия като законотворец, обединител и завоевател. Кармен Мишу заинтригува присъстващите с факта, който сподели, че е отделила близо две години, за да проучи тракийската следа – първите заселници по нашите земи. Не по-маловажен е фактът, че тя е положила усилия да пресъздаде бойното изкуство на прабългарите, заложено като идеология и стратегия. Писателката сподели, че този исторически роман е посветен на дъщеря й Любомира. Посланието на талантливата дама е към младите хора - да четат и да са наясно с историята на България.

Това е третият роман на Кармен Мишу. Първият, "Балканска сага", е издаден през 2007 г. в издателство "Захарий Стоянов", вторият - "Нестинарка", излиза година по-късно в същото издателство. Консултант е историкът проф. Георги Бакалов.


◊ ЗА ПИСАТЕЛКАТА

Кармен Виктор Мишу-Бойчева e родена на 01.10.1970 г. в гр. Видин. Там завършва Френска езикова гимназия и впоследствие медицина в Букурещ, Румъния. От 1996 г. до 2002 г. работи в Националния център по заразни и паразитни болести - гр. София, като научен сътрудник в областта на епидемиологията. През 2009 г. завършва фармация в Констанца, Румъния. В момента със съпруга си, който е акушер-гинеколог, притежават клиника по гинекология с ин витро филиал.




√ Историческия роман на Кармен Мишу може да бъде поръчан онлайн от книжарница "Книгосвят" -> Тангра и неговият син
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
20.03.2012 г. 15:49
Посетено:
2666
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/14370-karmen-mishu-predstavi-tretiya-si-istoricheski-roman-v-ruse