След-и

Eлена Кънева и Веселин Цанев разсмяха русенци с позабравена пиеса

„Членъ 223” на Ст. Л. Костов се връща на сцената за нов живот

Eлена Кънева и Веселин Цанев разсмяха русенци с позабравена пиеса

На снимката (отляво на дясно) - Веселин Цанев, Мартин Властанов и Елена Кънева на сцената на Военния клуб в Русе


На 16 март Елена Кънева и Веселин Цанев заедно с актьори от ДТ Търговище гостуваха на сцената на Военния клуб в Русе. Те разсмяха почитателите на Мелпомена с неизвестната комедия на Ст. Л. Костов „Членъ 223”. Партньори на Елена Кънева и Веселин Цанев са Грета Неделчева, Петър Петров, Ивана Стоянова, Мартин Властанов, Маргарита Маркова.


Елена Кънева и Веселин Цанев отново напомниха на русенци за себе си. Публиката през цялото време се забавляваше с комичните ситуации, които гастролиращите сатирици умело пресъздадоха.

Амбициозният режисьор Александър Илинденов е отредил заслужено място на драматургичното произведение в репертоара на българския театър. Пиесата е с различна адаптация и със съвременни препратки, които допаднаха на публиката и тя ги аплодира. Иначе забравената пиеса на Ст. Л. Костов се връща на сцената за нов живот.

„Членъ 223” дори не е преиздавана от 1931 година досега. Оказва се, че проблемите, мечтите и стремежите са едни и същи, само хората са различни. Недоимъкът и нищетата притискат героите и те измислят план как да надхитрят богатите. Устремени в невъзможни планове за забогатяване, Елена Кънева и Веселин Цанев, които са нещастна семейна двойка, се впускат в авантюристични начинания, будещи едновременно умиление и смях, защото всеки зрител може да припознае себе си. Както днес има определена зрителска маса, вярна на сериалите, така и по онова време киното е подлудявало дамите, а печалбарството - мъжете. Историите са смешни и тъжни, защото става ясно, че дори и с адвокатски хитринки не могат да се печелят лесни пари.

Публиката обсипа с аплодисменти Елена Кънева и Веселин Цанев, които се раздадоха на камерната сцена и разкриха докрай актьорския си потенциал.

Военният клуб се наложи в културния афиш на града с амбицията да кани известни актьори и да си възвърне славата на арт средище.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
20.03.2012 г. 11:02
Етикети:
Посетено:
1552
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/14360-elena-kaneva-i-veselin-tsanev-razsmyaha-rusentsi-s-pozabravena-piesa