След-и

Венецианска нощ в "Париж-Москва"

Благотворителна изложба

Венецианска нощ в "Париж-Москва"


Хиляда и двеста лева събраха бизнесмени, дипломати и ценители на изкуството от различни жанрове на благотворителния търг в столичната галерия “Париж-Москва”. Мениджърът - галерист Йорданка Костадинова, „дирижира“ наддаването за прекрасните живописни платна на Васил Петров, Милена Йоич, Райна Йотова, Петър Пиронков, Екатерина Раденкова и за атрактивните фотографии на Мирослава Дерменджиева. В аукциона се включиха меценати от България, Италия и Франция.
      
Картината “Карнавал” на Васил Петров привлече колекционерските страсти на мениджър проекти от BNP Paribas Филип Морант и на Дамиен Марешал, изпълнителен директор на Societe generale life. Творба на Петров провокира емоции и между две дами - майка и дъщеря. Те се състезаваха помежду си, без да разберат това до последния момент.
      
На карнавалното парти “Една нощ във Венеция” гостите продължиха да купуват – известният пластичен хирург д-р Николай Сердев избра изящен пейзаж от града на каналите, бизнесдамата Валя Стоянова от фирма „Автоман“ ООД наддава и закупи новата картина на именитата българска художничка Милена Йоич. Миглена Куцарова, която управлява “Бодигард файер”, една от водещите охранителни компании у нас, стана собственичка на изключително естетски снимки с маски.
      
Събраните средства са за манастира “Света Троица” край Дивотино

      
Съдружникът в ”Париж-Москва”, галеристът Момчил Трайков обяви, че процент от получените средства и при следващи продажби на арт произведенията от галерията ще бъде заделян за светата обител в Софийско.

Изложбата ще продължи до 4 март 2012 г.
      
Благородната кауза впечатли варненския митрополит Кирил, който беше сред специалните гости. Партито, което се проведе с подкрепата на италианското посолство, беше решено в карнавален стил. Техни Превъзходителства Стефано и Дана Бенацо си избраха живописни маски. Тостове вдигнаха Мехмед Мейдан, консул във френското посолство, Джанфранко Пиерантони от прочутото киностудио “Нимар”, художникът Михаил Лалов, продуцентът Биляна Траянова, режисьорът Борис Панкин, актьорът Христо Чешмеджиев от Народния театър, топстилистът Митко Дамов, а единият от спонсорите, Явор Ачев от „Пайниър инвестмънтс”, беше с оригинална маска с клюн за тематичното парти.
      
Водеща на вечерта беше актрисата Емануела Шкодрева. Наградите от томболата бяха само за артистични души – билети за хитовия спектакъл “Осъдени души”, уроци по рисуване в галерия “Париж-Москва”, ваучери за услуги от веригата салони “Вог вижън”, червено и бяло вино от избите на Миролио.

Автор:
Йорданка Костадинова, галерист
Публикация:
19.02.2012 г. 21:51
Етикети:
Посетено:
2244
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/14137-venetsianska-nosht-v-parizh-moskva