След-и

„Празнично, с блясък...” е новият роман на Констанция Камбурова

Авторката предлага приказно пътешествие за малки и големи

„Празнично, с блясък...” е новият роман на Констанция Камбурова
Никола Бенин, Констанция Камбурова и Христина Маринова (отляво надясно)


Писателката Констанция Камбурова избра Русе за свой творчески пристан и отново напомни за себе си. На 26 ноември 2011 г. тя представи най-новото си книжно томче по нестандартен начин. За този прекрасен повод предпочете уютното пространство на книжарница „АБВ” в дунавския град. Авторката запозна гости и приятели с историята на романа „Празнично, с блясък...”. Управителят на книжарницата Христина Маринова и преподавателят от РУ „Ангел Кънчев” Никола Бенин представиха четивото и пожелаха нови творчески успехи на писателката. Според тях увлекателните истории трябва да бъдат достъпни за повече хора, да стават достояние и да не се залежават по книжарниците.

„Празнично, с блясък...” е роман за малките читатели, стана ясно по време на срещата. Пред събралите се почитатели на писаното слово, Камбурова разказа, че най-много са й помогнали децата от Сливница, с които през 90-те години е работила. Първо, творбата е била замислена като пиеса. Натрупали се мисли, сюжети, герои и постепенно се е родило повествованието, което увлича с динамично развитие на сюжетната линия, герои и истории. Писателката вече се замисля и за продължение на историята

За тези, които обичат да четат и вярват, че във всеки от нас е оцеляло детето, ги очаква пътешествие в света на фантазията и приказното.

Автор: Лилия Рачева
29.11.2011 г. 18:08
Посетено: 1383
Етикети: премиера в Русе, нови книги, романи за деца, среща с писатели, Констанция Камбурова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/13669-praznichno-s-blyasak-e-noviyat-roman-na-konstantsiya-kamburova