След-и

Трийсет деца - 120 награди!

Отличия за Артстудио "Шарени пръсти" – Търговище

Трийсет деца - 120 награди!


Трийсет деца - 120 награди!

Такава е равносметката от изминалия творчески сезон на младите художници в ателието „Шарени пръсти” при ОНЧ „Напредък-1864”, Търговище с художествен ръководител Магдалена Стоянова.

На откритата неотдавна изложба в голямата зала на читалището - в присъствието на малките таланти, техните родители, учители и приятели - стана ясно, че творческият сезон 2010-2011 г. завършва с блестящи художествени резултати.

Трийсетте възпитаници на Маги Стоянова достойно са представили България със своите творби, украсили изложбени зали в много страни по света.

Колекции от рисунки на малките търговищенчета са изложени в Полша, Литва, Македония, Беларус, Словения, Украйна, Франция, Турция и дори в далечна Индия.

Всички участници в ателието – до един! - са отличени с многобройни награди – дипломи и медали, а самото ателие е станало носител на специални сертификати за творчески постижения.

На национално ниво талантливите деца също достойно представиха града ни.

В конкурса-изложба „Сезоните на моята планета”, организиран от Съюза на българските художници и Общинския културен институт, възпитаниците на „Шарени пръсти” участваха с подборка от 10 творби. Компетентното жури отличи с Първа награда шестгодишния Атила Якубов, а с трета – единайсетгодишния Николай Радославов.

В организирания от Съюза на българските учители международен конкурс на тема „Нека винаги да има слънце” Първата награда бе присъдена на младата Ния Димитрова (15-годишна).

С особена гордост Магдалена Стоянова споделя факта, че в ръководеното от нея ателие „Шарени пръсти” по специална програма се подготвят и кандидати за Художественото училище. Първият успех на талантливата художничка-педагог е нейната ученичка Йоана Захариева, приета тази година в Училището в София.

Новият сезон на децата-художници от ателие „Шарени пръсти” започна неотдавна с откриването на изложбата „Цветовете на хубавите мисли”.

Колко свежи, ярки и жизнедаростни са тези цветове! Колко ведри, лъчезарни и оптимистични са мислите на децата ни! Нека ги съхраним такива, колкото може по-дълго!


Автор: Вера Георгиева
16.10.2011 г. 16:32
Посетено: 1175
Етикети: изложба, награди, Търговище, Шарени пръсти, Артстудио, Магдалена Стоянова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/13354-triyset-detsa-120-nagradi