След-и

Премиера на поетична книга на Кети Бозукова в Сливен

"Оцеляла с любов" - стихотворения от последните четири години

Новата стихосбирка на поетесата със сливенски корен Кети Бозукова бе представена в Клуба на дейците на културата в родния й град.

За „Оцеляла с любов”, излязла със знака на издателство „Персей” (2011 г.), говориха литературните критици Благовеста Касабова и Пламен Тотев (издател и журналист) и поетите Евтим Евтимов и Романьола Мирославова, редактор на книгата. Те познават творчеството и пътят й на развитие през годините, представяли са нееднократно нейни произведения.

Говорилите откроиха мястото на К. Бозукова сред съвременните български лирици, човешките и професионалните й качества на юрист, възможностите й за претворяване на интимния свят на съвременната жена. Това е една от основните теми за поетесата, пресъздадена художествено в няколко нейни книги. Публикувала е и книга за юноши с нравствено-етична проблематика.

Новата стихосбирка обхваща стихотворения, създадени през последните четири години, невключени в предишни нейни книги. Обичта в различните й преображения и хуманистичното чувство помагат на лирическата героиня от „Оцеляла с любов” да съхрани виталността и полета на мечтите. Диалогичността и лаконизмът отличават строфите и изказа на Бозукова.

На творческата вечер прозвучаха подбрани стихотворения в прочит на авторката и поетично посвещение от Евгени Шарков.

Издателят Пл. Тотев анотира знакови книги за продукцията на ИК „Персей”. 

Автор:
Иванка Денева
Публикация:
07.10.2011 г. 22:29
Посетено:
2363
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/13306-premiera-na-poetichna-kniga-na-keti-bozukova-v-sliven