След-и

Древни традиции се възраждат на Моста на влюбените

Изложба от най-добрите снимки от фотоконкурса "Духът на традициите"

Древни традиции се възраждат на Моста на влюбените
Денис Бучел. “Заканата”. Първа награда във фотоконкурса


Изложба, представяща познати и по-екзотични български обичаи, бе открита на Моста на влюбените до НДК. В нея са събрани най-добрите снимки от фотоконкурса „Духът на традициите” на Списание "8", Обединена българска банка и Булфото. 60-те кадъра могат да бъдат видени до 12 октомври.

Снимка на традиционното конно състезание на Тодоровден заслужи първото място в конкурса. За нея авторът й Денис Бучел получи и голямата награда от 2000 лв.

В надпреварата се включиха общо 816 снимки на повече от 400 автори. Журито, отсяло най-добрите снимки, включваше представители на организаторите, етноложката от БАН гл. ас. д-р Вихра Баева и известния travel журналист Емил Данаилов. Снимките ги затрудниха както с фотографските качества, така и със съдържанието си - представени бяха не само популярни, но и доста по-непознати традиции, обичаи, обреди. При избора се вземаха предвид фотографското умение и автентичността на конкретното събитие.

Съвместните изложби и фотоконкурси на организаторите се превръщат в повече от успешна традиция, след като през миналата година бяха представени най-добрите снимки от надпреварата “Дивият свят на България”, а през 2009 г. – от “Преоткрий България”.

Наградените снимки от конкурса ще бъдат публикувани и в октомврийския брой на Списание "8".

Наградените:
. І място – Денис Бучел – “Заканата”
. ІІ място – Цветомир Станивоев – “Тъпанджии”
. ІІІ място – Венцеслав Гълъбов – “За вярата, меда и светлината”
. Награда на ОББ – Пламен Иванов – “Двубой”
. Награда на Списание "8" – Елена Стефанова – “Приемственост”

Автор: Стоян А. Стоянов, КА PRoWay
06.10.2011 г. 21:43
Посетено: 1228
Етикети: изложби на открито, фотоизложба, фотоновини, фото, фотография, традиции, Денис Бучел, духът на традициите, Моста на влюбените, фотоконкурси
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/13292-drevni-traditsii-se-vazrazhdat-na-mosta-na-vlyubenite