След-и

Живописeн колаж събира художници в Русе

Вернисажът е пътешествие в цветни емоции

Живописeн колаж събира художници в Русе


Вернисаж под наслов „Живописен колаж“ обедини трима художници: Станимир Видев, Валентин Узунов и Еслица Попова в пространството на малката изложбена зала на улица "Борисова" 6 в Русе.

Експозицията е отворена от 31 март до 6 април.


Общото между тримата творци е живописта и желанието да покаже всеки един от тях как възприема света. Колажите на гостите са експресивни и наситени с цвят. Станимир Видев от Пловдив по артистичен начин обединява различни техники в платната, но винаги остава верен на уникалния си почерк.

Валентин Узунов от Ямбол гостува в русенското арт пространство, като ни представя оригинални колажни решения, интерпретирани с етикети от маркови облекла. И ако посетителят се позагледа в платната му, ще усети деликатното внушение на твореца, че тези марки, етикети, плакати и реклами ни облъчват така, че самите ние се превръщаме в ежедневието си в... колажи.

Арт пространството между Видев и Узунов е разделено от голямо платно и два портрета, нарисувани от Еслица Попова, която, известно е на русенци, е разполовена между България и Франция, и вдъхновена от многобройните си пътувания.

Сам по себе си, вернисажът е поредното предизвикателство към публиката – да пътешества в колоритния свят на гостуващите автори.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
04.04.2011 г. 21:52
Етикети:
Посетено:
1622
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/12091-zhivopisen-kolazh-sabira-hudozhnitsi-v-ruse