След-и

Вяра Гунева разказва спомени в картини

Предметният свят и неговата символика са любимите теми на авторката

Вяра Гунева разказва спомени в картини


Вяра Гунева е от художниците, които са малко известни на русенската публика. Повечето й участия са в общи изложби в столичните галерии като „Астри“, „Триадис“ и други. Изложбата й под наслов „Бяло или червено“ е от 1 до 15 март в Русенската художествена галерия.

Вяра Гунева показа своите творби на вернисаж в галерията. Въпреки студа и първомартенските изненади тя успя да събере любопитната публика и да я заинтригува с нестандартните си платна. Описателна и романтична като творец, Вяра Гунева запознава аудиторията със светоусещането си за любов, за минало и настояще. Предметният свят и неговата символика са любимите теми на авторката. Например музикантът с портокалово сърце е само един акцент с нежен аромат, споделя Вяра Гунева и добавя, че пясъчните риби на морския бряг са от символите, които я вълнуват и чрез тях разказва своята приказка за мъжа и жената.

Всеки, който би искал да надникне в света на експресивната художничка, ще се докосне до романтиката на детските спомени, а за това красноречиво подсказват снимките, кройките, мебелите, покривките, пердетата, картичките. Авторката акцентира на различни гледни точки, усещания и художествени позиции, обърнати към човека. Най-общо картините илюстрират граница сега и преди.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
07.03.2011 г. 22:10
Посетено:
3527
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/11833-vyara-guneva-razkazva-spomeni-v-kartini