След-и

57 творци на изложбата "Моят Пловдив"

Живопис, графика, камък, дърво, бронз, текстил, инсталации

57 творци на изложбата "Моят Пловдив"


89 творби на тема „Моят Пловдив” украсиха вчера най-елегантния изложбен салон в града на тепетата – този в мол „Галерия”. Мотото на експозицията вдъхнови 57 автори, членове на Дружеството на пловдивските художници, които чрез живопис, графика, камък, дърво, бронз, текстил, инсталации показват своя поглед към културната столица на България.

„Всички хора трябва да видят тази изложба, за да разберат как хората на духа изразяват своята почит към града на духа”, каза при откриването снощи Вихра Григорова, член на Управителния съвет на дружеството. „40 столетия ни гледат, с тези думи Наполеон се обръща към войниците си пред пирамидите в Египет. В Пловдив ни гледат повече от 60 столетия тази вечер. Да отпием глътка вино и да се потопим в цветната и топла феерия от живописни платна и скулптури, отразяващи магията на хилядолетния град”, прикани тя присъстващите почитатели на изкуството.  

Изложбата е тематична и художествените произведения са сътворени специално за нея, припомни скулпторът Димитър Чонов, председател на Дружеството на пловдивските художници. Той благодари на „Сиенит холдинг” и мол „ГАЛЕРИЯ Пловдив”, че създадоха специално пространство за културни събития в най-големия търговско-развлекателен център на Балканите.

Изложбата „Моят Пловдив” може да види всеки в мол „ГАЛЕРИЯ Пловдив” до 28 февруари (етаж 2, зад стената за катерене).


Автор:
Катя Стайкова
Публикация:
04.02.2011 г. 18:19
Етикети:
Посетено:
1361
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/11611-57-tvortsi-na-izlozhbata-moyat-plovdiv