Сцена / екран / ефир

Поредица Големите имена в малките филми

Част III “От Джони Деп до Юън Макгрегър”

Поредица Големите имена в малките филми


◊ СЪБИТИЕТО

Поредица Големите имена в малките филми
Прожекции в Пловдив


Част III “От Джони Деп до Юън Макгрегър”
 
11 май, 20:00 часа, вход 5 лв., Клуб Сохо

В поредицата „Големите имена в малките филми” се представят късометражни филми на известни режисьори, с участието на популярни имена от света на киното и музиката.

Програмата „От Джони Деп до Юън Макгрегър” e третата по ред програма и в нея са включени режисьорският дебют на Макгрегър „Тромбон”, анимационният шедьовър „Харви Кръмпит”, отличен с „Оскар”, и антивоенният проект на Марина Абрамович „Опасни игри”. Джони Деп и Фей Дънауей делят екран в музикалното предложение на Джулиан Темпъл „Сред пустошта”. Режисьорът на „Доберман” и „99 франка” Ян Кунен кани зрителите на пътешествие из джунглата на Амазонка с късометражния „Историята на Паншин Бека”. Програмата се допълва от руското предложение „Гласът” на Сергей Бодров и „Обсебен от звездите” с участието на Даниел Крейг.

Поредицата „Големите имена в малките филми” е проект на “Позор” и се представя в Пловдив от Артфилм и Opena Arts Foundation.


◊ ПРОГРАМАTA
 
От Джони Деп до Юън Макгрегър –  93 минути

Мистериозните географски открития на Джаспър Морело - The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello (2005), Австралия, реж. Антъни Лукас, 28 мин.

Номинираната за „Оскар” готическа мистерия на ужасите разказва историята на Джаспър Морело – изпаднал в немилост навигатор, който напуска дома си и се отправя на пътешествие, за да постави едно ново начало.


Обсебен от звездите - Addicted to the Stars (2002), Великобритания, 10 мин., реж. Майкъл Радфорд, с Даниел Крейг, Чарлс Саймън

Режисьорът на „Венецианският търговец” Майкъл Радфорд разказва историята на един астронавт, който се завръща на Земята, за да открие, че неговият син е остарял повече отколкото самия той.


Гласът – The Voice (2008), Русия, 3 мин., реж. Сергей Бодров

Руската легенда Сергей Бодров ни прави съпричастни на един от най-съкровените моменти в едно семейство – появяването на детето. Но понякога трети човек може да обърка предварителните планове.


Сред пустошта – Into the Great White Open (1991), САЩ, 4 мин., реж. Джулиън Темпъл, с Джони Деп, Фей Дънауей, Мат ле Бланк, Габриел Ануар

Младият Еди (Джони Деп) пристига в Холивуд, веднага след като завършва следването си. Там среща млада красавица (Габриел Ануар), която има същата татуировка като Еди.  Предстоят им успехи и трудности, свидетел на които ще бъде тяхната хазяйка (Фей Дънауей).


Тромбон – Bone (1999) - Великобритания, 9 мин., реж. Юън Макгрегър

В режисьорския дебют на Юън Макгрегър неудачник на средна възраст търси жената на своите мечти. И когато накрая я среща, няма смелостта да я заговори.


Историята на Паншин Бека - The story of Panshin Beka (2008), Франция-Перу, 12 мин., реж. Ян Кунен

Режисьорът на „Доберман” и „99 Франка” Ян Кунен ни кани на едно вълнуващо пътешествие из дебрите на Амазония, където младата Паншин Бека очаква своето първо дете.


Опасни игри - Dangerous Games (2008), Франция, 4 мин., реж. Марина Абрамович

Арт иконата Марина Абрамович представя своя последен антивоенен проект „Опасни игри”. Игрите на големите се отразяват пагубно върху децата.


Харви Кръмпит - Harvie Krumpet (2003), Австралия, 23 мин., реж. Адам Елиът

Отличеният с „Оскар” филм на Адам Елиът представя живота на симпатичен бавноразвиващ се, който емигрира от Полша и се озовава на сметището в беден квартал в Австралия, където развива астма от прекомерна употреба на цигари.


Автор:
Open Arts Foundation
Публикация:
10.05.2010 г. 13:58
Посетено:
1489
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/9906-poreditsa-golemite-imena-v-malkite-filmi