Сцена / екран / ефир

Курс Body Mind training - 8-30 май 2010

Време е да се погрижим за себе си

Курс Body Mind training - 8-30 май 2010


◊ СЪБИТИЕТО

Курс Body Mind training / между вертикал и хоризонтал

Водещ: Галина Борисова

От 8 май до 30 май 2010

4 седмици по 2 часа, всяка събота и неделя от 16:00 до 18:00 ч.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КУРСА

Курсът има за цел събирането на различни хора по възраст и професия в една творческа атмосфера, трениране на тялото, осъзнаване на натрупаните навици, развиване на визуална памет, импровизация и използване на някои алтернативни съвременни практики, както и запознаването с метода на Bonnie Cohen и Alexander техника и др. Накрая на курса ще има неформално представяне на структурна импровизация в студиото на Дерида Данс Център. Желаещите да участват през месец юни на концерт, организиран от фондация "Етюд", ще имат възможност за допълнителни репетиции с преподавателя като представят фиксирана структура, която по-късно през есента на 2010 може да се превърне в начало на нов спектакъл на хореографката Галина Борисова.

През първата част от работната среща ще се наблегне на работа на пода, упражнения за баланс на тялото, центриране на енергията, изучаване на основни упражнения за релакс, инициатива на движение и контрол на тялото. Във втората част, след малка пауза, заниманията ще бъдат насочени върху задачи за импровизация, развиване на визуална памет, въображение и креативност.


ПОВЕЧЕ ЗА ГАЛИНА БОРИСОВА

Работи на свободна практика като танцьор, хореограф и педагог от 1989 г. Нейни спектакли са представяни на редица международни фестивали, между които: Spring festival, Утрехт; Dance Theatre Workshop, Ню Йорк; Dance Across Borders, Гьотеборг; Aerowaves, Амстердам; Летен Театрален Фестивал, Варна и др.

Галина Борисова е един от основните преподаватели в програма "Танцов театър" в Нов български университет, където води импровизация и композиция. Носител е на редица международни награди: Първа награда на международния конкурс за хореографи за спектакъла "A Never Ending Story" през 1998 г. в Холандия и Златен медал за спектакъла "Хуанита Хилдегард Бо" на 12-тия международен фестивал за соло изпълнител в Белград.



. Записвания и повече информация на:
Адрес: Derida Dance Center, Vassilev Business City (бившият завод Мраз), ул. "Индустриална" 11, Корпус 2
Тел: 02/ 839 54 81

Автор:
Галина Борисова
Публикация:
03.05.2010 г. 09:36
Посетено:
846
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/9865-kurs-body-mind-training-8-30-may-2010