Сцена / екран / ефир

Future Shorts & Phuture Shock – музикална киновечер

В рамките на XIV София филм фест

Future Shorts & Phuture Shock – музикална киновечер


◊ СЪБИТИЕТО

Future Shorts & Phuture Shock – музикална киновечер!

17 март 2010, 20:00 ч., Sofia Live Club

С пролетта дойде време за специалното събитие на световния лейбъл за късометражно кино и анимация Future Shorts – всеки месец с нова програма, селектирала най-доброто от цял свят.


◊ ПОВЕЧЕ

На 17 март, в рамките на 14-тия София филм фест, новата програма на Future Shorts ще излезе от киносалоните и ще се синтезира в незабравимо парти с музиката на най-добрата българска ню джаз формация – Phuture Shock. Програмата съдържа 7 късометражни филма, сред които музикално видео и анимация. Особено внимание фокусира номинираният за Оскар – “Miracle Fish”, който разказва невероятната история на едно 8-годишно момче и рождения ден, който никога няма да забрави, както и цветното предизвикателство на майстора на концептуалното кино – Мишел Гондри и неговото музикално видео - “Open Your Heart”. 

Събитието ще започне от 20:00 ч., на 17 март, в Sofia Live Club. Огромният LED екран, с който клубът разполага, и изключителните качества на звука там ще вкарат публиката в незабравимо преживяване. Прожекцията ще продължи около 60 минути, а гигът на Phuture Shock ще представи модерното звучене на България. Специална мултимедия ще се прожектира върху музикантите, докато те свирят. Така усещането за триизмерната, музикална кино вечер ще продължи.

Основана през 2000 година, Phuture Shock са истинско явление за българската музикална сцена, заради техният модерен и отличаващ се стил, комбинация от: айсид джаз, соул, фънк и леки докосвания в електрониката. Phuture Shock са делили една сцена с имена като: Stereo MC's, Jimmy Tenor, Asian Dub Foundation.

Не пропускай качественото преживяване: Future Shorts & Phuture Shock!

• Събитието се осъществява с подкрепата на МагСтудио и Арт-офис.


Автор:
Милена Димитрова
Публикация:
07.03.2010 г. 21:08
Етикети:
Посетено:
1663
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/9480-future-shorts-phuture-shock-muzikalna-kinovecher