Сцена / екран / ефир

Джаз-пънк формацията Sub Zero FARM в шоуто на Васко Кръпката

В рамките на проекта на Сдружение "Музикант.Орг" за популяризиране на новата авторска музика

Джаз-пънк формацията Sub Zero FARM в шоуто на Васко Кръпката


◊ СЪБИТИЕТО

Тази вечер, на 17.02.2010 г., от 22 часа, Васко Кръпката ще представи джаз пънк формацията Sub Zero FARM в ефирното концертно шоу за блус, рок и джаз по телевизия СКАТ.

Шоуто на Васко Кръпката в ефира на СКАТ се излъчва всяка сряда от 22 часа и се повтаря в събота след полунощ. Всички музиканти свирят "на живо" и представят авторски композиции от различни стилове като имат възможност в ефир да реализират анализ на творчеството си, да обсъдят културната общественост и да споделят мнение за перспективите на музикалната сцена у нас. Представянето на Sub Zero FARM e част от проекта на Сдружение "Музикант.Орг" за популяризиране на новата авторска музика на нашето съвремие.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА

Групата
Sub Zero FARM е създадена от Георги Борисов (Жмея) в края на 2008 година, като проект, провокиран от ширещата се музикална летаргия по отношение на културната среда в България. С течение на месеци той подбира идеалния екип, търсейки музиканти, които да пресъздадат идеите му за "здраво" звучаща авторска музика.

Групата стартира в състав Георги Борисов (Жмея) – вокал и бас китара, Симеон Стоилов – китара (и аранжименти), Пламен Байрактарски (Пампи) – спейс китара и бек вокали, Еленко Петров (Ленкиша) – барабани. След няколко месеца работа в репетиционното студио към състава се присъединяват Тодор Бакърджиев – тромпет и бек вокали и Кирил Зафиров – тромбон и бек вокали, които допринасят за джази звученето на групата.

Името Sub Zero FARM e по идея на човек, работещ в Пентагона и приятел на Жоро (Жмея), който дава идея "групировката" да се казва Sub Zero FARM, поради идеите, които те налагат в своите звуково-шумови пейзажи и текстове. (По време на студената война ЦРУ наричат така тайните лагери на източния блок, в които се обучават диверсанти и терористи.)

Момчетата от Sub Zero FАРМ вече са реализирали демо записи, чрез които проектът добива "очарователна уродливост", която неусетно се налага във всяка следваща тяхна песен. В процес на работа в стила им започва да се развива все повече агресивна психаделия, наред с кор, фънк, пънк и хип-хоп. През зимата на 2009 г. групата излиза на първо участие, след което все по-често се изявява в софийските клубове.

В момента музикантите от Sub Zero FARM работят по своя дебютен албум. Подготвят се и за заснемането на своя първи клип, който ще бъде върху песента “Real Родолюбец”, песен, събрала в себе си заряда на пънк-кор авангардизма и етно мотивите на Балканите.

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
17.02.2010 г. 15:20
Етикети:
Посетено:
1736
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/9368-dzhaz-pank-formatsiyata-sub-zero-farm-v-shouto-na-vasko-krapkata