Сцена / екран / ефир

Концерт на "Fat White Chiefs" в студиото на Васко Кръпката

Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг

◊ СЪБИТИЕТО

"Fat White Chiefs" ще свири по покана на Васко Кръпката и Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг тази вечер (20 януари) в студиото на СКАТ. Началният час на предаването е 22 часа и определено ще бъде интересно за феновете на по-тежката музика.

Групата, която се характеризира с типично концертно звучене, ще представи 8 авторски парчета в стил, комбиниращ прогресив, траш, неометъл, рап и готик. Музиката им съдържа концентрирано количество енергия, мощен саунд, сложна структура, наслагване на различни инструментални пластове, техничност и богати на звук и диапазон вокали.


◊ ПОВЕЧЕ

Музикантите, които формират основното ядро на "Fat White Chiefs" работят заедно в различни проекти още от 90-те години. Това обяснява професионалното и стабилно звучене на групата както на сцена, така и в студийните им проекти. В настоящия момент те са готови с авторски композиции за дебютен албум, като безспорен хит ще бъде парчето "Master Joe", открояват се също и "Sixth sense" и "Hunter of dreams". Проектите им са достъпни на тяхната страница в MySpace.com: http://www.myspace.com/fatwhitechiefs1

Атанас Костадинов (вокал), Живко Ненков (соло китара), Иван Максимов (ритъм китара и клавир), Ивайло Ценков (бас китара) и Милен Козов (барабани) специално за предаването тази вечер ще изминат над 160 км - от репетиционното студио в Плевен до студиото на шоуто в София. Това е поводът участието им тази вечер да се реализира под формата на концерт. Студиото на предаването разполага с ограничен брой места за фенове на групата и достъпът ще се осъществява с предварително записване на e-mail: pr_festival@abv.bg


◊ ИНИЦИАТИВАТА

Представянето на "Fat White Chiefs" е част от инициативата на Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг, която се реализира с подкрепата на Васко Кръпката и екипа на предаването "Карай да върви, това е блус". Предаването се излъчва всяка сряда на живо от 22 часа, като участията се повтарят всяка събота след полунощ. Приоритет както на Васко Кръпката, така и на организаторите на фестивала е популяризирането на новите български групи и тяхната творческа градивност.


Автор:
Тина Коилова
Публикация:
20.01.2010 г. 17:09
Посетено:
1554
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/9211-kontsert-na-fat-white-chiefs-v-studioto-na-vasko-krapkata