Сцена / екран / ефир

"Любовна песен за остров" - танцов театър от Сингапур

За първи път в България!

"Любовна песен за остров" - танцов театър от Сингапур


◊ СЪБИТИЕТО

Сабстейшън (Сингапур)
"Любовна песен за остров"

Режисура и изпълнение Джослин Чуа

3 ноември (вторник) 2009, 19.00 ч.,
Младежки театър “Николай Бинев”, Камерна зала

След фестивала Панаир на младите, Младежки театър „Николай Бинев” отново става домакин на събитие, зад чиято концепция стои млад автор. Този път това е Джослин Чуа, която идва от Сингапур, а за България това ще е първото представление на физически театър от тази страна.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

„Любовна песен за остров” представлява моноспектакъл, изграден върху текст и движение, който разказва за противоречивите и сложни отношения на млада жена с родната й страна - Сингапур, постоянно променяща се в неотклонното преследване на националистическата си визия за икономически и социален прогрес. Спектакълът, написан след завръщането на Джослин Чуа от Лондон, където в продължение на година тя прави магистратура по режисура, отправя проницателен поглед към някои въпроси, вълнуващи младите хора в Сингапур днес. „Любовна песен за остров” подхваща темата за идентичността чрез автобиографичен разказ-монтаж, хореография на движения, глас зад кадър и сатирични интерпретации, целящи да разкрият нееднозначността на човешките ни възприятия.

След гостуването на софийска сцена, спектакълът ще бъде представен на 6 ноември в Бургас, в рамките на “Ерата на Водолея” - фестивал за танцов, физически и визуален театър.

Автор:
Кремена Димитрова
Публикация:
30.10.2009 г. 12:28
Посетено:
1209
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/8762-lyubovna-pesen-za-ostrov-tantsov-teatar-ot-singapur