Сцена / екран / ефир

Спектакъл по текстове на Елена Алексиева в Младежки театър "Николай Бинев"

Част от програмата на „Панаир на младите” (9-15 октомври)

◊ СЪБИТИЕТО

"Малки царства" по текстове на Елена Алексиева

На 10 октомври 2009, събота, от 19.30 часа,
камерна зала на Младежки театър „Николай Бинев”

Режисьор Снежина Петрова

Участват младите актьори, дипломанти от бакалавърска програма „Театър” на НБУ, Ева Демирева, Марта Каменова, Илина Перянова, Даниела Ганчева, Асен Стоев, Катя Митева и Данаил Григоров.

Спектакълът е част от програмата на „Панаир на младите” (9-15 октомври).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Големите неща се случват в малки царства, а всяка история е едно малко царство. Тръгнеш ли да търсиш онова, което си изгубил в него, лесно се изгубваш сам. А намериш ли го, то вече не е същото.

„Малки царства” разказва с иронично намигване за собствените ни страхове и фантазии, за несбъднатите желания и за онзи друг живот, който все искаме, но не успяваме да изживеем.

Спектакълът е по разкази на Елена Алексиева от сборниците „
Читателска група 31” (2005) и „Синдикатът на домашните любимци”, който издателство „Колибри” пуска догодина.


◊ ЗА АВТОРА

Елена Алексиева (1975) е автор на стихосбирките "Бримка на сърцето” (1994) и "Лице на ангел-екзекутор” (1996), както и на романа "Синята стълба” (2000). Два нейни сборника с разкази са публикувани в издателство "Колибри" - "Кой?" (преведена в Испания) и "Читателска група 31", отличен с наградата “Хеликон” за нова българска художествена проза за 2006 г. Романът й „Рицарят, дяволът, смъртта”, номиниран за наградата „Елиас Канети" за 2009 г., предстои да бъде издаден на френски, а най-новата й книга, романът „Тя е тук”, е номиниран за награда „Хеликон” 2009 г.
Автор:
Жаклин Вагенщайн, изд. "Колибри"
Публикация:
07.10.2009 г. 22:52
Посетено:
1274
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/8575-spektakal-po-tekstove-na-elena-aleksieva-v-mladezhki-teatar-nikolay-binev