Сцена / екран / ефир

Велко Кънев и Ицко Финци водят открити актьорски класове

Инициативата е част от "Панаир на младите" в Младежкия театър "Николай Бинев"

Велко Кънев и Ицко Финци водят открити актьорски класове



◊ СЪБИТИЕТО

На 10 октомври 2009 (събота) от 17:30 часа в Камерна зала на Младежки театър "Николай Бинев" започва първият от поредицата Открити актьорски класове, които Арт Офис организира.

Началото поставя Велко Кънев, а още на 13 октомври (вторник) от 19:00 часа Ицко Финци продължава със своите „12 Ицкови заповеди”.

 

◊ ЗА ПРОЕКТА

Проектът “Открити актьорски класове” има за цел да срещне изявени български артисти със студенти по актьорско майсторство и млади професионалисти. Идеята е в свободен разговор творци, които работят активно по сцените на страната, но не са преподаватели във висшите училища по изкуствата, да споделят своя дългогодишен опит, да говорят с младите си колеги за професията, за постановъчния процес, за творческото си общуване с именити режисьори. Те ще отговарят на въпроси на своята аудитория, ще разказват любопитни случаи от кариерата си.

Срещите неслучайно ще се състоят в камерната зала на Младежкия театър “Николай Бинев”, тъй като екипът на театъра има амбицията да дава пространство за изява на младите артисти – и чрез ежегодната си програма “Панаир на младите в Младежкия”, и чрез предоставянето на възможност за осъществяването на дебютни спектакли на неговите сцени.

Проектът на Арт Офис за открити актьорски класове ще продължи до 1 декември, като дискусиите ще се организират в определен ден от седмицата.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
07.10.2009 г. 15:03
Посетено:
728
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/8571-velko-kanev-i-itsko-fintsi-vodyat-otkriti-aktyorski-klasove