Сцена / екран / ефир

Съботни театрални следобеди в Куклен театър, Варна

„Театрален таралеж” е най-новата инициатива на театъра

Съботни театрални следобеди в Куклен театър, Варна
Сцена от спектакъла „Дядо и ряпа”


◊ СЪБИТИЕТО

От този сезон Държавен куклен театър – Варна, започва нова инициатива, наречена „Театрален таралеж”. Идеята е публиката да посещава театъра в по-необичайно за едно театрално представление време - събота следобед.

В новия зрителски формат ще се представят спектакли, предназначени за не съвсем малки деца, които обикновено посещават театъра в събота и неделя сутринта, а могат да се гледат и от възрастните.

• Първото представление, с което ще бъде поставено началото на новата театрална инициатива, е най-новият спектакъл от репертоара на театъра, „Дядо и ряпа”, чиято премиера се състоя на 29 септември. Зрителите ще имат възможност да го видят на 17 октомври 2009, събота, от 17.00 часа.

В бъдеще на публиката в този театрален формат ще бъдат предложени и други репертоарни спектакли, сред които и „Любопитният Фридрих”, дебютна работа на младия режисьор Емил Йорданов по едноименната приказка на Ерих Кестнер
.

Представленията, включени в инициативата „Театрален таралеж”, ще се играят от 16.00 или 17.00 часа в събота. След края на всяко представление публиката може да очаква и специални изненади, скрити под „бодлите на таралежа”.

През последните три години „Театрален таралеж” е втората нестандартна театрална инициатива, която Държавен куклен театър – Варна, предлага на зрителите. Вече доказа своя успех инициативата „С мама и татко вечер на театър”, където се представят предимно спектакли за възрастни.

Автор:
Елена Владова, PR – Куклен театър
Публикация:
06.10.2009 г. 17:15
Посетено:
1273
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/8563-sabotni-teatralni-sledobedi-v-kuklen-teatar-varna