Сцена / екран / ефир

"Коментарът на Мира Кортенска" в Сутрешния блок на PRO.BG

Нова рубрика за култура от 30 септември

◊ СЪБИТИЕТО

С началото на културния сезон в Сутрешният блок на телевизия PRO BG стартира нова културна рубрика „Коментарът на Мира Кортенска”.

Всяка сряда от 8.30 часа водещият Георги Любенов ще разговаря по определена гореща тема с  гостенката в студиото, която ще поставя значим обществен проблем в сферата на културното наследство или ще обсъжда интересни арт събития от афиша.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРЕДАВАНЕТО

За активната и динамична публика на телевизия PRO BG ще бъдат представени профили на културната картина в България, както и полезни коментари, които да ориентират зрителите накъде да се отправят вечер, какво си струва да бъде видяно, чуто и почувствано. Защото от напрегнатото ежедневие всеки може да се разтовари като попадне в добрата енергия на  качествено арт пространство. Активизирането на стойностното от културната сфера, наред с политическите и икономически новини, ще прави картината на ежедневието ни по-пълна и по-интересна.

С провокативния си и неочакван коментар
Мира Кортенска ще държи будни сетивата и чувствителността на аудиторията на PRO BG, която може да формира свой вкус към живота и предизвикателствата на изкуството - не само да консумира и се развлича, а да преживее нещо истинско, красиво и дълбоко. Иначе кризата може да ни превърне не само в стресирани и напрегнати, но и в бедни духом, без ориентир за ценностите в днешния ни свят.
Автор:
Публикация:
27.09.2009 г. 22:37
Посетено:
935
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/8502-komentarat-na-mira-kortenska-v-sutreshniya-blok-na-pro-bg