Сцена / екран / ефир

"Сватбата на дребния буржоа" - премиера на ДТ "Гео Милев"

Бляскав, динамичен фарс за една буржоазна сватбена вечеря, в която всичко се развива по катастрофално погрешен начин

"Сватбата на дребния буржоа" - премиера на ДТ "Гео Милев"


◊ СЪБИТИЕТО

На 18 септември 2009 (петък) от 19.00 часа на голяма сцена заповядайте на новата премиера на Драматичен театър "Гео Милев" – Стара Загора

"Сватбата на дребния буржоа"


Комедия от
Бертолт Брехт

. Режисьор: Десислава Боева

. Участват: Христофор Недков, Елена Азалова, Силвана Пишимарова, Светла Тодорова, Димитър Живков, Димитър Митев, Янислава Линкова, Георги Райчев, Георги Георгиев

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Комедия на абсурда, която минава за малко скандално произведение, но заслужава да бъде изиграна, защото засяга болезнените въпроси на ежедневието във всяка една епоха и носи универсално послание.

Бляскав, динамичен фарс за една буржоазна сватбена вечеря, в която всичко се развива по катастрофално погрешен начин. Булката е бременна от три месеца. В дома на младоженеца столовете и шкафовете са ръчно изработени и се разпадат при най-малкото докосване. Всеки от гостите се стреми да се представи в по-добра светлина, отколкото е в действителност. Постепенно под влиянието на алкохола и взаимната ненавист маските започват да падат. Така уж порядъчната сватбена вечеря рухва, сред поток от обиди и неприкрита ярост.

Разпадът на ценностите е феномен, който по-скоро изтъква сляпата привързаност на човека към церемонии и ритуали, на които той изразява точно обратното на първоначалните си намерения. А когато формалността вземе връх над смисъла, утвърждаването на основната идея, на същината, става много трудно, дори понякога и невъзможно.

Автор:
ДТ "Гео Милев" - Стара Загора
Публикация:
17.09.2009 г. 14:51
Етикети:
Посетено:
1102
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/8447-svatbata-na-drebniya-burzhoa-premiera-na-dt-geo-milev