Сцена / екран / ефир

Стартира ТVart - телевизия за култура и туризъм

Ново телевизионно пространство за изкуство и култура

Стартира ТVart - телевизия за култура и туризъм


◊ СЪБИТИЕТО

Тръгва ТVart - телевизия за култура и туризъм

Cъс старт на 22 август 2009 в Златни пясъци ще се отбележи регистрацията от СЕМ на TVart - най-новата телевизия в България за изкуство, култура и туризъм.

Тя тръгва през есента с премиерата на документална поредица за Месопотамия. "Люлката на човечеството" се продуцира от "Додофилм", режисьор е Стилиян Иванов, а оператор - Мирослав Евдосиев.

За онзи край от света се знае, че там е открита първата позната писменост, там се развива първата двукамарна политическа система и е фиксирано първото смислено отношение към Космоса. Тв екипът започва филмовия разказ от времето на третото хилядолетие преди Христа, като превръща десетки научни теории и приказни истории в документален филм за земите между Средиземноморието и река Ефрат.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ТVART

TVart ще се гледа в цялата страна, по сателит - в Европа, Северна Африка и Близкия изток, а по интернет - в целия свят. Тя тръгна в интернет още на 24 май и вече има постоянна аудитория на 6 континента, като голяма част от зрителите пращат свои видеоматериали и фотографии чрез специалната секция на сайта на телевизията. Сред неизлъчените материали от последните дни има поредица от професионални фотографии от тазгодишната корида в Памплона, но телевизията не излъчва политически и дискриминационни послания, както и сцени на насилие.

В рамките на 100-секундни клипове tvart.info представя събития и обекти от цял свят. Материалите започват с кратко описание за местоположението на обекта или събитието. Телевизията не включва гласови коментари, което я прави достъпна за по-широк кръг.

Автор: ТVart
22.08.2009 г. 13:03
Посетено: 975
Етикети: култура, ТVart
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/8348-startira-tvart-televiziya-za-kultura-i-turizam