Сцена / екран / ефир

Премиера на пиесата "Котето, което спаси света"

Един специален спектакъл

◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания” – град Казанлък
ви кани на премиерното представление на пиесата „Котето, което спаси света”
. Автор на пиесата и режисьор на спектакъла е Мария Донева.

На 15 май 2009 от 18 часа
в салона на читалище „Искра” - Казанлък

Вход свободен


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПИЕСАТА

"Котето, което спаси света" е един специален спектакъл за супер-герои, представен от необикновени и невероятно талантливи деца.

Фондация "Помощ за благотворителността в България" финансира проекта "Невидимо дете".

По този проект в продължение на 6 месеца 15 деца с различни здравословни проблеми от град Казанлък се занимаваха с театър. Автор на пиесата и режисьор на спектакъла е Мария Донева
:
 
„Всичко започна след турнето в Казанлък на Постоянния театър към Държавна Психиатрична болница – гр. Раднево. Тогава Мария Гинева от сдружението ме покани да поработим заедно на същия принцип, както работя и в психиатрията - опознавам желаещите да опитат какво е да си артист; разбирам какви са темите, които ги занимават; изслушвам кой каква роля иска да играе, и сбъдвам всички желания в една пиеса.

В случая това беше пиеса за едно малко коте, което спасява своите кумири - супер-героите от книги и филми, които са се заразили от опасна, гибелна болест - Скука Мързиалис (с усложнения - остра Лентяйщина).
Действието се развива на един покрив през нощта, когато всичко изглежда различно и всеки, дори и най-малкият, може да покаже на какво е способен и да помогне на приятелите си в беда.

Процесът на съчиняване на пиесата, разпределението на ролите, репетициите, стъкмяването на костюми - това беше щастливо и весело време за всички нас. Децата и техните родители с истински възторг се включиха в подготовката на спектакъла.

Вече сме готови да излезем пред публика и да спасим света.”


Заповядайте!

Автор:
Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, гр. Казанлък
Публикация:
11.05.2009 г. 20:13
Етикети:
Посетено:
915
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/7859-premiera-na-piesata-koteto-koeto-spasi-sveta