Сцена / екран / ефир

Прожекция на филма "Извън баланс – "ЕксонМобил" и климатичните промени"

Международен фестивал "Един свят" 2008

◊ СЪБИТИЕТО

На 10 декември 2008, сряда, от 18 часа,
в Чешки културен център на ул. "Раковски" 100, до Театър на армията

прожекция на филма "Извън баланс – "ЕксонМобил" и климатичните промени"


Филмът разкрива връзката между глобалното затопляне и унищожителните дейности на големите петролни корпорации, които инвестират нищожна част от печалбите си в дейности за възстановяване на баланса в природата: http://www.worldoutofbalance.org


◊ ОЩЕ

Прожекцията на филма е повод да се замислим какво се случва над главите ни във Витоша, а ние дремем и спим.  Наше човешко право е да се радваме на природното съвършенство, такова каквото си го спомняме като деца. Единственият начин да спасим планината е всеки един от нас да подаде иск в общината.

Безразсъдното строителство из България трябва да спре!

Ние наистина живеем в Един Свят и от всеки един от нас зависи как ще протече съществуването ни. Безразсъдно е да оставяме световните мултикомпании да решават всичко вместо нас, защото от алчност водят света към самоунищожение.

Същото, което правят управляващите ни! Докога! „Витоша ски” АД е собственост на офшорна фирма и притежава на практика всички ски съоръжения на Витоша, но не и пистите, които са в държавен горски фонд. Фирмата планира да разшири многократно ски зоната на Витоша, въпреки че изграждането на нови ски съоръжения и писти е забранено в плана за управление на природния парк. Той е приет от правителството за срок от 10 години според Закона за защитените територии, казват от коалицията.

• Прожекциите се случват благодарение на Мovies That Matter и създателите на фестивала Един Свят от Прага, Чехия – фондацията „Хора в нужда”.


Бъдете част от "Един свят", бъдете различни с филмите с характер.
Автор:
Петя Славова
Публикация:
08.12.2008 г. 22:54
Етикети:
Посетено:
958
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/6996-prozhektsiya-na-filma-izvan-balans-eksonmobil-i-klimatichnite-promeni