Сцена / екран / ефир

5/5 в галерия Пистолет

Как конструираме обяснения след новото позициониране на обектите

5/5 в галерия Пистолет


◊ СЪБИТИЕТО

5/5
филм на Григор Тенев

25.-26.06.2008

Галерия Пистолет в 8th Ball Club.
ул. Кирил и Методий 27,
http://www.myspace.com/8thballclub
откриване: 25 юни, 20 ч.
http://www.pistolet.cult.bg


◊ ПОВЕЧЕ

... Не само чесън, и мандарини да бяха, пак щяха да бъдат опасни.

Филмът се отнася до инцидент, случил се в град Zhengzhou, провинция Henan, Китай, сутринтта на 5 май 2004 г. Интервютата са на хора, които познавам, и техните коментари са базирани на информация, разпространена от BBC NEWS site.

Научаването за определена случка като новина никога не е било по-лесно. Достатъчно е сравнително редовното включване на телевизиония или радио приемник.

Информацията е станала част от индустрията наред с производството на съоръжения. Наличието на индустрия предполага сложна система на опериране, разпределение на труда за осигуряване на силна циркулация на информация, лесен достъп до нея, масово разпространение и т.н...

Последните разработки в областта на новите технологии са впрегнати за постигане на по-голяма убедителност на изказа, повече яснота, по-голяма достоверност, по-голяма адекватност, по-добро изображение, повече дизайн, по-голяма забавност, бързина и леснина на осигуряването им.

Несъмнено при разместване на начините на взаймодействие и отношение към заобикалящи ни обекти настъпва разместване и на представата ни за тях. Изниква въпросът как конструираме обяснения след новото позициониране на обектите? Те потъват все повече във фрагментираност и неяснота.

• С подкрепата на Студио Даухаус, http://www.studiodauhaus.blogspot.com.


Автор:
eskimo eskimo
Публикация:
24.06.2008 г. 16:50
Посетено:
1220
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/6150-5-5-v-galeriya-pistolet