Сцена / екран / ефир

"Досието на една Ж" в Радио Варна

Театрална премиера в Концертното студио

"Досието на една Ж" в Радио Варна
Петър Маринков и Георги Велчовски


◊ СЪБИТИЕТО

Едно много специално културно събитие - театрална премиера в Радио Варна.

“Досието на една Ж“

Ситуационна комедия от Петър Маринков
. Режисьор Георги Велчовски
. Художник Димитър Маринков

. С участието на Борис Луканов, Юлияна Чернева, Валентин Митев, Николай Божков, Галин Гинев и Антон Димитров.

Пиесата на Петър Маринков “Досието на една Ж” е поставена от Георги Велчовски специално за Концертното студио на Радио Варна.
          
Заповядайте на 23 юни 2008 г., понеделник, в Концертното студио на:
. Генерална репетиция   11.00 ч.
. Пресконференция       12.30 ч.
. Премиера                     19.00 ч.


◊ ПИЕСАТА

Действието се развива в телевизионното студио на семейна кабеларка. Героите: съпругът - водещ, съпругата - режисьор на пулт, бащата - оператор, се намират на ръба на нервна криза, преследвани от бедност и разочарования. Една вечер, когато всичко изглежда загубено, съдбата, в лицето на един млад човек, им предоставя възможност да постигнат мечтания рейтинг. Надеждата за успех е причина за конфликт, в който героите разкриват неподозирани черти от своите характери. Докато водещият е жертва на истерична амбиция, съпругата му, дълбоко депресирана, намира поведението му за унизително. Операторът – заслужил творец, принуден да се съобразява с пошлата представа на сина за просперитет, се чувства отвратен от прийомите на телевизията. Развръзката е неочаквана и нежелана, но единствено възможната при подмяната на общочовешките с общотелевизионните ценности.     

Петър Маринков
Автор на повече от 15 пиеси, романа “Ковчежникът”, сборника с разкази “Граф и пеперуда”, 14-серииния анимационен сериал “Реката” за БНТ, книгата “Изменници в нощта” (в съавторство с Виктор Пасков). Сега работи над нов роман със заглавие “Излишни типове”. Пиесата на Петър Маринков “Нощта на кардинала” беше номинирана за наградата “Аскеер 2006”.

Георги Велчовски
Завършил ВИТИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова, известен, освен с театралните си роли, също като автор на книги, сценарии и пиеси, на които е и режисьор: “Псета”, “Рапанът” и др.
Автор: Виолета Тончева
20.06.2008 г. 22:10
Посетено: 1334
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/6138-dosieto-na-edna-zh-v-radio-varna