Сцена / екран / ефир

Дискусионен клуб „От страницата към екрана”

Прожекция на филма „Сватбите на Йоан Асен”

◊ СЪБИТИЕТО

Българската национална филмотека и Факултетът по Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски” имат удоволствието да ви поканят на

откриването на съвместно организирания дискусионен клуб „От страницата към екрана”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КЛУБА

Клубът е замислен като ежемесечен открит форум, в който ще се дискутира многообразното взаимодействие между литературата и киното – от екранизациите и тяхната „вярност” на литературните творби до статута и ролята на двете изкуства в днешния свят на медии и високи технологии под знака на все по-експанзивната култура на образа.

Първият сезон ще бъде посветен изцяло на български книги и филми. Ще преоткриваме екранизации по любими литературни произведения или филми, направили своите „оригинали” известни и търсени. Ще гледаме и филми, които сме пропуснали или които предстои да излязат на големия екран. Ще се срещаме с писателите, сценаристите и с хората, участвали в правенето на филмите, ще споделяме с тях своите мнения и съмнения.


◊ ПОКАНА

Заповядайте на 29 ноември 2007 г. от 18 часа
в салона на филмотечното кино „Одеон”,
бул. „Патриарх Евтимий” № 1,

на прожекцията на филма „Сватбите на Йоан Асен”, реж. Вили Цанков, по романа на Евгени Константинов.

Непосредствено след нея ще се състои първата дискусия, в която ще вземат участие литературният историк Николай Чернокожев, филмовият критик Божидар Манов, актьорът Коста Цонев, както и желаещите от публиката.


Добре сте дошли, а и входът е без пари!

. Модератор на дискусията: Огнян Ковачев


Автор:
Огнян Ковачев
Публикация:
23.11.2007 г. 22:47
Посетено:
725
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/4941-diskusionen-klub-ot-stranitsata-kam-ekrana