Сцена / екран / ефир

Вариететна вечер "Танцуваме за вас" в деня за размисъл

Варна 2007

◊ СЪБИТИЕТО

Формация "Арт Данс", с худ. ръководител г-жа Нина Козина представя
Една вариететна вечер под надслов "Танцуваме за вас" - настроение в деня за размисъл

27 октомври 2007 г., 19.00 часа,
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - основна сцена
 

◊ ЗА ХОРЕОГРАФКАТА

През 80-те години хореографката Нина Козина открива своя творчески път във Вариететния жанр. Липсата на рамки, свободния изказ на танцовия лексикон й дава възможност за разгръщане фантазията й.

С удоволствие поставя вариететни танци, свързва пластично музикални шоу програми, а по-късно твори и вариететни спектакли. През всичките тези години тя работи задължително с балетна формация, защото това е най-добрият начин да следи съвременното движение на танца и прекия контакт на танцьорите, от една страна, и зрителите, от друга.


◊ ЗА БАЛЕТНАТА ФОРМАЦИЯ

“Арт Денс” е балетна формация от две години. В нея танцуват млади хора, влюбени в танца и всичките му форми. Поели по трудния път на хореографията и педагогиката, в балетната формация участват и студенти от ВСУ “Черноризец Храбър”, профил - вариете.

Репертоарът на фомацията е много разнообразен. Обхваща различни стилове танци, което дава възможност на зрителите да откриват нещо за себе си. Без демонстрация или претенция, ежедневната им среща с танца им дава на всички тях убедеността и мотивацията, че ще успяват да заразяват своята публика с любовта към танца.  

Автор:
Райничка Попова
Публикация:
25.10.2007 г. 14:35
Посетено:
564
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/4715-varietetna-vecher-tantsuvame-za-vas-v-denya-za-razmisal