Сцена / екран / ефир

"Другата България" - с четири нови епизода от Милано

Има ли успели българи в Италия?

"Другата България" - с четири нови епизода от Милано
На сн. - Топжурналистът Зорница Кръчмарова - единственият българин в медийната империя на Берлускони „Мондадори”


◊ СЪБИТИЕТО

"Другата България" влиза в медийната империя на Берлускони, в най-старата модна агенция „Фешън моделс” и италиански затвор

Братовчедът на режисьора Теди Москов – Паоло Джулини е един от най-известните криминалисти в Италия. Той работи в най-големия затвор в Италия, разследва сексуални престъпления срещу жени и малолетни. В свободното си време продуцира балканска музика, води предаване, наречено „Радка пиратка” по държавното радио „Популаре”.

Екипът на „Другата България” успява да проникне в затвора, на концерт на ромски оркестър и в студиото на „Радка пиратка”.


◊ ОЩЕ В ЕПИЗОДИТЕ

Как потомъкът на един от най-успешните министър-председатели на България Стефан Радославов пропагандира българската култура в Италия, ще разберат зрителите на предаването през октомври, когато БиТиВи ще излъчи в четири поредни недели серии от световната столица на модата – Милано.

Първият епизод на документалната филмова поредица ще срещне зрителската аудитория с Богдана Златева и Сандра Клинчева, две българки, които попадат в меката на елитните списания - Rizzoli медия груп. Двете дами работят рамо до рамо с екипа на италианското списание AMICA, което вече е и на българския пазар.

Журналистът Георги Тошев се среща с главният редактор на сп. МАХ Джузепе ди Пиаца, за да разбере има ли забранени теми в италианските медии.

Екипът на „Другата България” е първият, който снима в редакцията на най-големия италиански вестник „Кориера дела сера” (Corriere della sera).

Зад кулисите на модния бизнес ни водят два топмодела – Теодора Ангелова и Петя Милушева. Те ни разказват за анорексията, тежките кастинги, шопинга и неприличните предложения, които получават известните модели. Екипът попада на истински кастинг, влиза в най-старата и известна агенция за модели в Милано – „Фешън моделс”, където работят Клаудия Шифър и Наталия Водянова.

От главният букър Валтер научаваме защо български момичета трудно пробиват на световния моден подиум и дали успяват да се справят с желязната дисциплина в големите агенции.

Още една красива българка, моделът Десислава Панчева застава пред камерата на „Другата България”. Тя разказва за стреса, лишенията, но и забавленията в Милано. Затова как едно българско момиче може да получи сериозно образование и да направи добра кариера като модел. Какво е да се снимаш гола за корицата на световно мъжко списание и да оцелееш в град като Милано, където изкушенията дебнат отвсякъде.

Топжурналистът Зорница Кръчмарова се оказа пък единственият българин в медийната империя на Берлускони „Мондадори”. Зрителите на „Другата България” ще научат как 28–годишната българка написа скандални статии, които предизвикаха дебати в цяла Италия. Зорница работи за авторитетното списание „Икономи”, където е редактор. Кръчмарова развежда екипа из империята на Берлускони, показва местата в Милано, където пазарува и почива, отваря вратите на новия си дом в сърцето на Милано, където живее с приятеля си Франческо.

Филмовата поредица е продуцирана от агенция ПРИМА и осъществена с подкрепата на Nescafe Gold.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
05.10.2007 г. 20:37
Посетено:
1457
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/4580-drugata-balgariya-s-chetiri-novi-epizoda-ot-milano