Сцена / екран / ефир

Двама българи от Съвета на Европа застават пред камерата на "Другата България"

Иван Коеджиков и Бони Теофилова от години градят кариера в най-старата европейска институция

Двама българи от Съвета на Европа застават пред камерата на "Другата България"


◊ СЪБИТИЕТО

Предстоящата неделя, 8 юли 2007, “Другата България” отвежда зрителите на bTV в Страсбург.

Пред камерата на предаването застават двама българи, работещи в Съвета на Европа - Иван Коеджиков и Бони Теофилова.


◊ ПОВЕЧЕ

Бившият дипломат Иван Коеджиков от две години е сред най-близките помощници на генералния секретар на Съвета на Европа и заместник-директор на неговия кабинет. Работата му в Съвета на Европа включва изготвянето на специалните анализи прогнози и отговорност за политическите отношения с държавите. Невероятната история на Иван започва от София, минава през Московския държавен институт за международни отношения и през дългогодишна дипломатическа кариера в Министерството на външните работи, Ню Йорк и Париж.

В търсене на нови професионални предизвикателства Коеджиков стартира кариерата си в Съвета на Европа като политически съветник, отговарящ за досиетата на държавите - кандидатки за членство.

Още една среща с българката Бони Теофилова ще предложи екипът на „Другата България” в предстоящия епизод на филмовата поредица. Българката от 13 години живее в Страсбург и работи в Съвета на Европа като зам.-ръководител на кабинета на председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа - Рене ван дер Линден.

“Домът ми, разбира се, е Страсбург, където
живея със семейството си. Но истинският ми дом е България, мястото, където се чувствам в пълна хармония с всичко около себе си, признава Бони пред водещия Георги Тошев.

От епизода на предаването от Страсбург зрителите ще научат още защо Иван Коеджиков определя себе си като щастлив човек и какви са впечатленията на генералния секретар на Съвета на Европа – Тери Дейвис за работата на българина.

Срещите на “Другата България” с българите, които участват в управлението на Европа, ще продължат до последната неделя от месец юли.

• Епизодите от европейския цикъл на документалната поредица са подкрепени от Кафето на успеха – Nescafe Gold.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
06.07.2007 г. 20:51
Посетено:
2747
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/4252-dvama-balgari-ot-saveta-na-evropa-zastavat-pred-kamerata-na-drugata-balgariya