Сцена / екран / ефир

Наш лекар лекува болни от СПИН в Намибия

Още африкански епизоди

Наш лекар лекува болни от СПИН в Намибия


◊ СЪБИТИЕТО

“Другата България” продължава да търси формулите на успеха в африканския континент

Първата неделя от месец юни предаването “Другата България” ще срещне зрителската аудитория с един от най-известните български лекари в Намибия. От д-р Ангел Маджаров зрителите ще научат какви са методите и практиките за лечение на СПИН в Африка и как Намибия решава проблема със смъртоносната болест.

◊ И ОЩЕ

Още една gold история - на българката Валя и намибиеца Бен ще разкаже поредицата "Другата България".

Историята на Валентина и Бернард Мулунгени започва по времето на първата им студентска бригада в Ловеч. Двамата учат в Софийския университет, където тя следва история, а той завършва журналистика. Женят се през 1984 година. Пет години по-късно Бен се връща в родната Намибия, за да участва в първите демократични избори на страната. През февруари 1990 г. Валя се присъединява към съпруга си, където вече 17 години преоткрива новите формули за житейски и професионален успех.

И още защо Намибия е в списъка на 20-те най-бързо развиващи се страни в света, как Виндхук получи наградата за най-чистия град в Африка, кои са формулите на успеха и просперитета в Намибия. Отговорите – тази неделя, bTV, “Другата България”.

„Другата България” ще продължи да издирва българите авантюристи в Южна Африка, Замбия, Ботсвана и Намибия. Африканските епизоди на предаването стартираха в ефира на bTV на 15 април.


Поредицата "Другата България" е продуцирана от агенция ПРИМА и реализирана с подкрепата на Nescafe Gold.
Автор: Петя Рачева
30.05.2007 г. 16:13
Посетено: 295
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/4053-nash-lekar-lekuva-bolni-ot-spin-v-namibiya