Сцена / екран / ефир

"Брак по спешност" ни кара да се замислим за истинските ценности

На 21 октомври от 19 часа Драматичен театър Търговище ще представи премиерно музикалната комедия "Брак по спешност" с участието на Мая Бежанска

"Брак по спешност" ни кара да се замислим за истинските ценности

На 21 октомври Драматичен театър – Търговище ще ни отведе на едно вълнуващо пътешествие из дълбините на човешката душа с премиерата на новата музикална комедия "Брак по спешност". Спектакълът, част от сезонната тема "Духът", ни провокира да се замислим за истинските ценности и за това какво наистина има значение в живота ни.

С остроумна сатира и иронични диалози, авторката и режисьор Надя Асенова ни кара да се смеем, докато разглеждаме актуални теми за съвременния човек. "Исках да създам един спектакъл, който не само ще забавлява публиката, но и ще я провокира да мисли", споделя тя. "Вярвам, че театърът има силата да променя хората и да ги кара да виждат света по нов начин".

Главната роля в спектакъла е поверена на талантливата актриса Мая Бежанска. Според режисьора ролята е написана специално за нея. „Мая се вписа чудесно в творческия екип, с нея се работи лесно, тя е креативна и публиката ще се забавлява много с нейния персонаж. Аз лично, много се радвам на това сътрудничество,“ споделя Надя Асенова.

В спектакъла участват и обичаните от публиката актьори - Камен Иванов, Атанас Махнев, Божидар Попчев, Димитър Мартинов, Давид Крумов и Румен Ангелов, за когото това е дебют на търговищка сцена.

„Брак по спешност“ е не само комедия, но и музикално пътешествие, благодарение на таланта на младата композиторка Лия Иванова. Нейната музика придава на постановката дълбочина и емоционалност, превръщайки я в незабравимо преживяване. Сценографията на Тодор Райков пък създава илюзорна реалност, в която зрителите се потапят изцяло.

Хореографията и видеото, дело на Камен Иванов, допълват перфектно цялостната концепция на спектакъла.

"Брак по спешност" е повече от просто една комедия. Това е покана за размисъл върху съвременния свят и ценностите, които изповядваме. А какво точно крие това "спешно" бракосъчетание и какви комични ситуации ще се разгърнат на сцената? Не пропускайте възможността да откриете отговора и да прекарате една вечер, изпълнена със смях и размисъл.

Билети: https://www.entase.com/dt.targovishte/productions/66fba6c7cdb9c6ab72085985

 

Автор:
Анета Милева, ДКТ - Търговище
Публикация:
20.10.2024 г. 15:03
Посетено:
119
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/40025-brak-po-speshnost-ni-kara-da-se-zamislim-za-istinskite-tsennosti