Сцена / екран / ефир

"Другата България" в ботсванската столица Габороне

Още африкански епизоди

◊ СЪБИТИЕТО

"Другата България" - среща с българите в Ботсвана


Срещата на екипа с нашите сънародници този уикенд ще бъде с променен час. Единствено на 20 април 2007 „Другата България” ще се излъчи от 12.30 часа.


“Другата България” ще срещне зрителите на bTV с българите от ботсванската столица Габороне. В търсене на успешни житейски истории екипът на предаването открива строителния предприемач Иван Тасев и компютърния специалист Ангел Данков.


◊ ПОВЕЧЕ

Африканските приключения на Иван Тасев започват преди 34 години, когато софиянецът се установява в Южноафриканската република. От началото на 1996 г. Иван се премества в Ботсвана и започва работа в индийска компания. По пътя на своето професионално усъвършенстване в строителния бранш българинът прекарва дълги години в Германия, Русия, Италия. 10 години живот в една от най-бързо променящите се африкански държави – Ботсвана, са достатъчни, за да убедят Иван, че е намерил подходящото място за живеене и бизнес.

В предстоящия епизод “Другата България” ще покаже кадри от италианското кафене на Ривър уолк – любимо място на всички българи в Габороне.

Сред 100-те наши сънародници в Ботсвана е и компютърният специалист Ангел Данков.

Ангел опознава африканската държава преди 9 години и вече е собственик на бързоразвиваща се Ай Ти фирма. В неговата компания екипът ще покаже уникални кадри от традиционния бит на местното африканско население, сафари в пустинята Калахари и любопитни факти от туристическия бизнес в Ботсвана.


◊ АНОНС

Следващата неделя, 27 май, „Другата България” ще ви покаже уникалните златни предмети на братята Радослав и Веселин Кирови от Добрич и ще ви запознае с историята на тяхното установяване в Кейптаун.


• С подкрепата на
Nescafe Gold.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
16.05.2007 г. 22:56
Посетено:
1725
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/3985-drugata-balgariya-v-botsvanskata-stolitsa-gaborone