Сцена / екран / ефир

Моноспектакъл на Ангелина Славова с премиера в Младежки театър „Николай Бинев“

„Рожденият ден на Рупърт“ от Кен Дженкинс - премиера на 25 и 26 септември, 19 ч., Камерна сцена

Моноспектакъл на Ангелина Славова с премиера в Младежки театър „Николай Бинев“

Моноспектакълът на Ангелина Славова е третата премиера на Младежки театър „Николай Бинев“ за новия сезон. Той също е част от програмата, посветена на 80-та годишнина от създаването на театъра, и ще срещне театралната публика с необятния свят на актрисата, започнала своя професионален път именно в Младежкия.

„Рожденият ден на Рупърт“ от Кен Дженкинс е текстът, който режисьорът Стоян Радев и актрисата Ангелина Славова избират за своя среща на сцената. Историята в него празнува живота и говори смело за истински важното – състраданието, самотата, емпатията и смисъла от това да обичаш безкористно. Във все по-виртуалния ни свят, този спектакъл ще провокира позабравени мисли, чувства и вълнения у всеки зрител.

Текстът е в превод на Воил Велев, сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, а композитор е Емилиян Гацов – Елби.

Премиера - 25 и 26 септември, 19 ч., Камерна сцена

 

Ангелина Славова завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1992 г. в класа на проф. Стефан Данаилов.

Участвала е в редица театрални спектакли в Младежки театър „Николай Бинев“, сред които „Nordost“, „Тихи, невидими хора“, „Страхотни момчета“, „Джин и медени питки“, „Всички мои синове“, „Малкият принц“, „Лунните невени“, „Три сестри“ и много други.

За образа на Тили в „Лунни невени“ получава „Аскеер“ за поддържаща роля през 1997 г. Носител е на наградата на името на Невена Коканова – за дебют от 27-ото издание на филмовия фестивал „Златна роза“, за ролята си във филма „Маймуни през зимата“. През 2010 г. получава „Аскеер“ за водеща женска роля в спектакъла „Нордост – приказка за разрушението“ от Торстен Бухщайнер, реж. Василена Радева в Младежкия театър. Носител е на множество  награди от национални актьорски конкурси за интерпретация на поетично творчество. Енджи, както я наричат приятелите ѝ, се занимава с дублаж още от 90-те години, като в творческата ѝ биография се отличават множество обичани сериали и редица роли както в киното, така и в телевизията.

 

Автор:
Милена Стратиева
Публикация:
23.09.2024 г. 11:24
Посетено:
166
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/39832-monospektakal-na-angelina-slavova-s-premiera-v-mladezhki-teatar-nikolay-binev