Сцена / екран / ефир

Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ продължава със спектакъл от Англия, с изложби и изненади

На 10 август почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героя Боб от спектакъла „Добрият Боб“ от репертоара на Театър „Нойзи Ойстер"

Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ продължава със спектакъл от Англия, с изложби и изненади: 2
"Гушни ме"

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 10 август, събота, в 11:00 часа на сцената на „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героя Боб от  спектакъла „Добрият Боб“. Представлението е от репертоара на Театър „Нойзи Ойстер“ от Англия. Постановката е дело на Сара Роуланд-Баркър, а сценографията и изпълнението – на Ник Палмър. Спектакълът е без думи!

На 17 август, събота, в 11:00 часа отново на сцената на „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново започва спектакълът „Гушни ме“ на Държавен куклен театър Бургас. Постановката е на Веселин Бойдев, сценографията – на Ханна Шварц, а музиката е композирана от Петв Недева. В спектакъла участват Ася Атанасова и Делян Кьосев.

След всяко от съботните представления участниците ще посетят и изложбата с театрални кукли и ескизи „Сцена и кукли“ на Емелияна Тотева – един от водещите сценографи у нас и в чужбина. Може да се разгледа и ретроспективната фотоизложба „Приятели на „Лято, кукли и приятели“, която е разположена пред факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ в центъра на града. Всички събития са с вход свободен.

В последния ден от фестивала ще има награди, които са предоставени от приятелите на фестивала от Смарт бейби. За участие в томболата е необходимо да се влезе в техния сайт: www.smartbaby.bg и да се направи регистрация до 27 август. Важно е в полето за „Населено място“ да се попълни „Велико Търново“. За пореден път ще бъдат предоставени награди за трима от зрителите на фестивала. Тегленето на печелившите ще бъде на 31.08.2024 на закриването във Велико Търново.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината.

 

Автор:
Куклен театър ВЕСЕЛ
Публикация:
09.08.2024 г. 15:02
Етикети:
Посетено:
201
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/39628-festivalat-lyato-kukli-i-priyateli-prodalzhava-sas-spektakal-ot-angliya-s-izlozhbi-i-iznenadi