Сцена / екран / ефир

„Палавата питка“ представят на Театралния фестивал „Лято, кукли и приятели“

Спектакъл от репертоара на Държавен куклен театър - Сливен

„Палавата питка“ представят на Театралния фестивал „Лято, кукли и приятели“  

 Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 13 юли, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от  спектакъла „Палавата питка“, създаден по мотиви от едноименната народна приказка. Представлението е от репертоара на Държавния куклен театър от Сливен. Постановката е дело на Ивет Лазарова-Торосян, сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова, а музиката – на Гергана Василева. В ролите се превъплъщават Миглена Господинова и Георги Янев.

Кое побеждава – хитростта или добротата? Една сладка и палава питка се впуска в безброй  приключения, за да ни отговори на този въпрос! Забавата с палавата питка е гарантирана!

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При неподходящи атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра-1896“ – партньор на фестивала.

 

Автор:
Куклен театър ВЕСЕЛ
Публикация:
11.07.2024 г. 12:22
Посетено:
209
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/39498-palavata-pitka-predstavyat-na-teatralniya-festival-lyato-kukli-i-priyateli