Сцена / екран / ефир

Премиера на "Шишарки" в Театър 199

Пиесата е финалист в седмото издание на Конкурса за съвременна българска драматургия „Славка Славова“.

„Шишарки“ от Екатерина Георгиева се поставя за първи път на сцена. Премиерата е на 3 юли от 20:00 часа в Театър 199 „Валентин Стойчев“. Следващото представление е на 12 юли от 20:00 часа.

Постановка: Лиза Шопова; сценография: Красимир Вълканов; музика: Петя Диманова, с участието на: Костадинка Аратлъкова, Виттория Николова, Петър Дочев, Асен Мутафчиев. Фотограф е Иван Дончев

Пиесата е финалист в седмото издание на Конкурса за съвременна българска драматургия „Славка Славова“.
 

СТЕЛА, СЕСТРА Ѝ РОНИ И ТЕХНИТЕ ПАРТНЬОРИ АЛЕКС И АСЕН се събират в семейната вила по случай трийсетгодишния юбилей на Рони. Четиримата са били заедно за последен път преди две години, когато съдбата завинаги преобръща живота им. Сега те се опитват отново да намерят път един към друг, но се появяват, сякаш заедно с аромата на шишарки от заобикалящата ги гора, неподозирани тайни от миналото, неочаквани истини за настоящето и трудни въпроси занапред.
 
Може ли човек да бъде безпощадно искрен с онези, които обича? Способен ли е да изрече онова, което е най-трудно за изричане? Какво се случва с премълчаното и колко премълчаност може да се трупа, преди да отекне истината като мълния сред борове?
 
„Шишарки“ е пиеса за онези изпитания, които връхлитат без предупреждение и оставят след себе си дълбока следа. Пиеса за отложените разговори и родената от това самота, която парадоксално можеш да изпиташ само до най-близките си хора. И не на последно място – пиеса за инстинкта да оцеляваш, за силата да устояваш.


Следващото представление е на 12 юли от 20:00 часа в Театър 199 „Валентин Стойчев“.

Автор:
Театър 199 Валентин Стойчев
Публикация:
02.07.2024 г. 18:37
Етикети:
Посетено:
88
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/39477-premiera-na-shisharki-v-teatar-199