Сцена / екран / ефир

Маша и Мечока – очаквани гости на Фестивала „Лято, кукли и приятели“

Държавен куклен театър - Русе представя „Маша и Мечока“ на 22 юни във Велико Търново

Маша и Мечока – очаквани гости на Фестивала „Лято, кукли и приятели“

 Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” представя на 22 юни, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново най-новия спектакъл на русенските кукленици –Маша и Мечока“.

Палавата Маша отново е в действие! Любимата внучка ще разбърка ежедневието на своите баба и дядо, преди да се забърка в нови приключения със своя приятел Мечока. Спектакълът пресъздава любими моменти от познатия сюжет с комични премеждия и закачливи ситуации.

Представлението е подходящо за цялото семейство – обещава много забавления и усмивки за всеки! Смехът и трогателните моменти са гарантирани!

Постановка е на Валентин Владимиров-Валяка, сценографията – на Георги и Таня Пасеви, а музиката – на Станимир Иванов. Участват актьорите от Държавния куклен театър - Русе Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова / Кремена Станева, Христина Стоянова и Серджио Авакян.                                    

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

*При дъждовно време представлението ще се играе от 11:30 часа на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – партньор на фестивала.

 

Автор:
Куклен театър ВЕСЕЛ
Публикация:
21.06.2024 г. 13:40
Етикети:
Куклен театър ВЕСЕЛДържавен куклен театър - Русекукли и приятели”Театър ВЕСЕЛ
Маша и Мечока“
Международен театрален фестивал „Лято
Посетено:
154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/39423-masha-i-mechoka-ochakvani-gosti-na-festivala-lyato-kukli-i-priyateli