Сцена / екран / ефир

Концерт-спектакъл “Максим Ешкенази и дивите на Русенската опера”

19 май, 19 часа, Голяма зала на Доходно здание - Русе

◊ ПОКАНА

На 19 май от 19 часа в Голямата зала на Доходно здание, Държавна опера - Русе ще зарадва русенската публика с  Концерт-спектакъла “Максим Ешкенази и дивите на Русенската опера”.

В неотразим многогласен музикален калейдоскоп чаровните певици, които владеят Русенската оперна сцена и русенската публика, съчетават своите таланти с таланта на неустоимия диригент и с музикалното богатство на Оркестъра на Държавна опера Русе!

Ето какво споделят дивите на Русенската опера в навечерието на концерта.

 Петя Цонева:

“От името на всички дами солистки на Русенска опера, ви каня на нашия "Дивен" концерт под ръководството на талантливия маестро Максим Ешкенази, известен с уменията си да приобщава публика от всяка възраст към Класическото изкуство и Операта - нашата обща голяма страст!

В този концерт любимата ни публика ще може да види и чуе всички нас - красиви и неотразими, изпълняващи любими песни, арии и дуети от най-различни музикални жанрове. Заповядайте на 19 май в залата на Доходното здание! Започваме в 19 часа!”

 

Глория Пенчева:

“Нетърпелива съм да изляза на сцената в Доходно здание с моите прекрасни колеги, дивите на Русенска опера! За първи път ще работя с маестро Максим Ешкенази, което за мен е огромна чест!

Ще изпея една моя любима песен от детския анимационен филм “Принцеса Анастасия”, която се казва “Някога през декември” (“Once Upon a December”). Никога не съм я пяла и това ще е моя сбъдната мечта!

Ще представя и една емблематична, бих казала велика песен на Мария Нейкова от филма “Козият рог”, а именно “Вървят ли двама”. Разбира се, не мога да не съм щастлива от факта, че ще имам възможността да изпея и “My Heart Will Go On“ на Селин Дион от филма “Титаник”!

Радвам се да бъда част от този проект, в който ще застана рамо до рамо на сцената с моите блестящи колеги и каня русенци на един наистина забележителен концерт - спектакъл!” - Сподели и солистката на Държавна опера - Русе Глория Пенчева броени дни преди предстоящия концерт-спектакъл “Максим Ешкенази и дивите  на Русенската опера”.


Нели Цветкова:

За първи път имам удоволствието да работя с Маестро Максим Ешкенази. Ще бъде една елегантна вечер, в която ще можете да се насладите на различни по стил произведения в изпълнение на моите прекрасни колежки и съм изключително щастлива, че съм част от този състав, както и че ще работим с разкошния Оркестър на Държавна Опера - Русе!

Ще изпълня мои любими песни, с които ще ви пренеса в света на мюзикъла, а балетната трупа на Русенска опера ще оцвети концерт-спектакъла ни с грациозни танци.

Датата е 19 май, а мястото - Доходно здание. Заповядайте в 19 часа, а ние ви гарантираме красиви музикални моменти, с които ще обикнете още по-силно нашето изкуство!” Това беше любезна да довери солистката на Държавна опера - Русе Нели Цветкова, която също е част от вълнуващия проект “Максим Ешкенази и дивите на Русенската опера”.

Ето какво сподели и едно от главните действащи лица във впечатляващия концерт-спектакъл, а именно русенската оперна дива  Владислава Гарвалова:

“Имам удоволствието и вълнението да участвам в концерта “Максим Ешкенази и дивите на Русенската опера" на 19 май под палката на световноизвестния маестро Ешкенази, концерт, който ще бъде своеобразно лирично отклонение след богатата жанрова програма, която имах последните две седмици и непосредствено преди гастрола ми в Старозагорска опера в постановката на "Трубадур".

На концерта заедно с моята дългогодишна приятелка и колежка - мецосопраното Андреана Николова, ще изпълним фантастичния оперен шлагер "Баркарола" на Офенбах от оп."Хофманови разкази". Ще пренесем зрителите мислено в една топла лятна нощ на приказна веранда, на която ще подухва нежен вятър и ще изпеем една от най-красивите мелодии за взаимната любов и споделеното щастие!

Заповядайте на 19 май от 19 ч. в залата на Доходното здание!”

..........................

Билети на каса Опера и онлайн www.ruseopera.com

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
16.05.2024 г. 15:49
Етикети:
Посетено:
322
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/39160-kontsert-spektakal-maksim-eshkenazi-i-divite-na-rusenskata-opera