Сцена / екран / ефир

Държавна опера – Русе представя Концерт-спектакъла "Империята на мюзикъла" в Ловеч

8 май, 19 часа, в рамките на "Люлякови музикални вечери"

На 8 май от 19 часа в залата на Драматичен театър - Ловеч, в рамките на "Люлякови музикални вечери" Държавна опера – Русе щe представи Концерт-спектакъла "Империята на мюзикъла".

Диригент е Димитър Косев, а специалното участие в програмата имат Теодор Койчинов и Цена Коев.

"Империята на мюзикъла" е онази фантазия, с помощта на която бързо и с неописуемо удоволствие попадаме в различни светове.

Ако приемем, че мюзикълът се явява като последен етап от развитието на оперния жанр, това означава, че днес ние трябва чистосърдечно да признаем мощта на неговата имперска власт. Да, мюзикълът е навсякъде – в анимационните филми на нашите деца, следите му се откриват в поп-музиката, във филмовата музика, той създаде и отгледа рок-операта и хвърли плодородните семена на музиката за електронните игри. Негово императорско величие Мюзикълът ще завладее въображението и сърцата на публиката. На ловешка сцена, той бляскаво ще триумфира със своята свита от солистите и оркестъра на Русенската опера, в която изпъкват артистичните фигури на едни от най-добрите певци, посланици на могъщата му империя, възпяващи неговото величие – Цена Коев и Теодор Койчинов, предвождани от диригента Димитър Косев.

Участват още Александър Баранов, Кремена Ганчева, Нели Петкова, Пламен Бейков, Преслава Великова, Стилян Цветков, Стоян Стоянджов, Балет и Оркестър на Държавна опера - Русе.

В програмата са включени откъси от мюзикълите:

„Кабаре“, „Цигулар на покрива“, „Моята прекрасна лейди“, „Котките“, „Евита“, „Мамма миа“, „Уестсайдска история“, „We Will Rock You!“, „Исус Христос Суперзвезда“ и др.

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
07.05.2024 г. 13:17
Посетено:
311
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/39082-darzhavna-opera-ruse-predstavya-kontsert-spektakala-imperiyata-na-myuzikala-v-lovech