Сцена / екран / ефир

Магическа киновечер с "Бандата на Банши: Рецепта за магия". Премиера на българския фентъзи филм

27 април 2024, 18:00 часа, Зала 11 на НДК (Кино Люмиер)

Магическа киновечер с "Бандата на Банши: Рецепта за магия". Премиера на българския фентъзи филм

◊ ПОКАНА

С голямо вълнение обявяваме предстоящата премиера на късометражния филм "Бандата на Банши: Рецепта за магия", който ще ви потопи в неповторим свят от магия, приключения и изненади! Филмът продължава вълнуващата история на тримата герои Банши, Вакул и Смърдаша, разкрита в българския фентъзи роман „Пътешествието на Мая“.

В магичния свят на гоблини и таласъми, изпълнен с чудеса и тайни, живее Бандата на Банши. Банши е неоспоримият лидер на бандата, чиято дума е закон за останалите. Той е единственият от своя род, който може да прави магии и с това си умение впечатлява и подчинява своите верни поддръжници Вакул и Смърдаша. Но какво ще стане, ако и другите открият начин да правят магии?

В един съдбоносен ден всичко се променя. Вакул и Смърдаша се забъркват в неочаквано приключение, когато Вакул открадва вълшебна книга за магии от млада вещица. Без да имат и най-малка представа какво правят, двамата герои отварят вълшебен портал към човешкия свят и съдбата ги среща с Автора, който е написал книгата и ги е създал в своето въображение.

Въпросът е: какво ще стане след тяхната среща? Ще успеят ли героите да се върнат в своя свят? Или ще пренесат магията и чудесата и в човешкия свят?

Филмът пренася зрителите във вълнуващо пътешествие, подходящо както за деца, така и за възрастни. В този вълшебен свят всеки е магьосник, носещ в себе си силата на въображението и възможността за преобразяване на света около себе си.

Продуциран и режисиран от талантливия Ангел Георгиев, филмът не само ще ви забавлява, но и ще ви предизвика да разгледате живота с нов поглед - през призмата на смеха, вдъхновението и лекотата.

Освен с Бандата на Банши, ще имате възможността да се срещнете и с други магични създания, като вещици и феи, които обогатяват вълнуващата атмосфера на филма по много красив и неочакван начин.

Но това не е всичко! Сюжетът ще бъде още по-завладяващ, благодарение на две вдъхновяващи авторски песни, написани специално за филма. Те не само предават емоциите и тематиката на историята, но и добавят дълбочина, настроение и магия към цялостното изживяване. „Песента на Феята“ и „Слушай ме, слушай“ ще се превърнат в любимите хитове на малки и големи! Тези авторски песни са истинско съкровище в звуковата палитра на филма и сигурно ще станат неизбежна част от паметта на всеки, който ги чуе.

Следете "Бандата на Банши: Рецепта за магия", за да разберете какво ще се случи в този магически свят, който едновременно е и наш собствен!

Премиерата ще се състои на 27 април, от 18:00 часа в зала 11 на НДК (Кино Люмиер). Освен на прожекцията, зрителите ще могат да се насладят и на спиращи дъха танци, вълнуващи истории от процеса на създаване на филма и щипка смях, поднесена лично от главните герои Банши, Вакул и Смърдаша!

Повече информация за автора: 

Авторът - А. А. Георгиев е творец с много лица – увлекателен разказвач на приказни истории, актьор, сценарист, режисьор и продуцент. Творческата енергия на Ангел събужда вдъхновение у всеки, който има привилегията да общува с него. Така във времето се появява музикална група за проява на гласа и пеене на народни песни „Небесен Вятър", а също любителска театрална трупа, съставена от 15 човека – актьори и музиканти.

Някои от творческите проекти на Ангел: 

   · изпълнителен продуцент и директор продукция на филма „Тай Чи" (2014 г.);
   · продуцент и сценарист на тийзър по проект за пълнометражен филм „Танцът на сърцето" с участието на Руси Чанев
   · Фентъзи роман „Пътешествието на Мая - В търсене на Дървото на живота" 2019 г.
   · продуцент и режисьор на късометражен филм „Любов по време на затваряне". Филмът се класира в състезателната програма на Филмовия фестивал „Златна роза" 2020
   · продуцент и режисьор на късометражен филм „Мъдрецът и смъртта"– 2020 г.
   · режисьор, сценарист и изпълнител в музикален клип за участие в конкурс на Институт Конфуций за китайска песен изпята от чужденци за 2020 г.
   · продуцент и режисьор на музикален видеоклип за популяризиране на българската песен „О, яворе", 2021 г.
   · режисьор, сценарист и изпълнител в музикален клип за участие в конкурс на Институт Конфуций - София за китайска песен изпята от чужденци за 2022 г., класирана на първо място
   · сценарист и режисьор на театрална фентъзи пиеса за деца и възрастни „Пътешествието на Мая" 1ч. и 10 мин., поставена през 2022 г.
   · съпродуцент на късометражна изрезкова анимация „Полет" 7 мин, 2023 г.
   · продуцент, сценарист и режисьор на късометражния фентъзи игрален филм за деца и възрастни „Бандата на Банши: Рецепта за магия", 2024 г.

..................................

Линк към трейлъра: https://www.youtube.com/watch?v=EdVv61vblsw

Линк към събитието: https://fb.me/e/1pLHdhW91

Линк към билетите: https://bit.ly/bandata-na-banshi

Линк към фентъзи романа „Пътешествието на Мая": 
https://www.mayasjourney.eu/

..........................................

За повече информация и контакти: Ралица Цветкова, тел. 0877332007.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
17.04.2024 г. 11:59
Етикети:
Ангел Георгиевкъсометражен филмпремиера
фентъзи роман „Пътешествието на Мая“
"Бандата на Банши: Рецепта за магия"
Посетено:
136
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38954-magicheska-kinovecher-s-bandata-na-banshi-retsepta-za-magiya-premiera-na-balgarskiya-fentazi-film