Сцена / екран / ефир

Премиера на „Снежанка и седемте джуджета“ в Столичен куклен театър

С изящни марионетки, магична сценография и оригинален режисьорски прочит творческият екип на спектакъла повежда зрителите на вълнуващо пътешествие с любимата приказка

Премиера на „Снежанка и седемте джуджета“ в Столичен куклен театър

◊ ПОКАНА

Премиера на „Снежанка и седемте джуджета“ в Столичен куклен театър

На 5 април 2024 г., от 19:00 ч., в салон „Гурко“ 14, ще се състои премиерата на най-новото заглавие в репертоара на Столичен куклен театър – „Снежанка и седемте джуджета“ по мотиви на Братя Грим.

Класическата приказка, публикувана за първи път от Братя Грим през далечната 1812 г., е покорила сърцата на десетки поколения и преобърнала представите за истинската красота, която е много повече от снежнобяла кожа, черна коса и алени устни. Истинската красота, която е отвъд физическите качества и озаряваща с дълбока душевност, и доброта. Качества, убягващи  все повече на съвременното ни общество.

Изящните кукли марионетки, ювелирната сценография и цялостната визия на спектакъла, с финес и естетика подсилват посланията на приказката за изконните човешки ценности, за доброто и злото, за приятелството и обичта.

Драматизацията и режисурата на постановката са дело на майстора на кукления театър с марионетки, един от доайените в куклената режисура – Славчо Маленов.

Приказните кукли и декори са на сценографите Силва Бъчварова и Васил Рокоманов, а музиката, перфектно допълваща магичната постановка,  е дело на композитора Владимир Джамбазов.

Талантливите актьори Александра Божилова, Ивет Лазарова – Торосян, Николай Бакърджиев и Христо Димитров с изключително майсторство одухотворяват персонажите и придават истински живот на куклите.

Премиерните дати на „Снежанка и седемте джуджета“ са:

. 5 април – 19:00 ч.
. 6 април – 11
:00 и 17:00 ч.
. 7 април – 11:00 ч.

'''''''''''

За допълнителна информация:
Албена Халачева –  0878 734 681
Александър Попов –  02 987 72 88

Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
02.04.2024 г. 15:09
Посетено:
217
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38847-premiera-na-snezhanka-i-sedemte-dzhudzheta-v-stolichen-kuklen-teatar