Сцена / екран / ефир

"Другата България" в замбийската столица Лусака

Светослава дарява вяра, Моника се бие до победа

"Другата България" в замбийската столица Лусака


◊ СЪБИТИЕТО


"Другата България" - среща с две млади българки в Замбия

Предстоящата неделя, на 29 април, от 12 часа, “Другата България” среща зрителите на bTV с две млади българки - Светослава Дилова и Моника Петрова. В търсене на невероятни житейски истории и предизвикателства, екипът на предаването открива българските момичета в столицата на Замбия, Лусака.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРКИТЕ В АФРИКА

“Африка е мой втори дом, признава българската мисионерка Светослава Дилова пред водещия Георги Тошев. “Аз вече четири години съм тук, чувствам се комфортно и съм приела хората, с които работя, като мое семейство” – разказва българката.

Мисионерката е възпитаничка на Икономическия университет в София. Преди да открие Африка, Светослава живее две години във Великобритания, където учи в Библейско училище. Именно оттук започва приятелството й с Джейн Меган, с която вече 4 години организират мобилни библейски училища в различни държави на Черния континент.

В предстоящата серия на поредицата, зрителите ще могат да видят и уникални кадри от боксовия мач между българската състезателка Моника Петрова и една от най-силните африкански боксьорки. Двубоят, чакан от месеци, събира хиляди почитатели на тежкия спорт, а билетите за мача са изкупени седмици преди дългоочакваното събитие. 23-годишната състезателка Моника Петрова е първата боксьорка от Източна Европа, осмелила се да застане лице срещу лице с желязната лейди от Замбия.

Дали Африка е предизвикателство, с което двете български момичета ще се справят? Дали предразсъдъците, страхът от болести и глад са попречили на собствените им мисии?

И още евангелизация с участието на над 30 000 души в един от най-бедните квартали на Лусака - Чалама, уникални кадри от водопада Виктория - тази неделя в предаването “Другата България”, bTV, 12.00 часа, неделя.


• Предаването е продуцирано от Агенция ПРИМА и с  подкрепата на Nescafe Gold
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
26.04.2007 г. 23:27
Посетено:
1348
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/3876-drugata-balgariya-v-zambiyskata-stolitsa-lusaka