Сцена / екран / ефир

Отново филм за публика със зрителни увреждания

Специалната прожекция ще бъде на 26 март от 14.30 часа, а филмът е новата перла на финландеца Аки Каурисмаки “Паднали листа”

“София филм фест на брега” стои зад каузата в Бургас да се състоят кинопрожекции за хора в неравностойно положение и за трети път отделя място в програмата си за филм, пригоден за хора с нарушено зрение.

Специалната прожекция ще бъде на 26 март от 14.30 часа, а филмът е новата перла на финландеца Аки Каурисмаки “Паднали листа”.

Историята проследява двама самотници, които случайно се срещат през нощта в Хелзинки и се опитват да намерят първата, единствената и последната любов в живота си. Пътят им към тази благородна цел е помрачен от алкохолизма на мъжа, изгубените телефонни номера, пълното неведение за името и адреса на другия и обичайните трудности, които животът поднася на търсещите щастие.

Филмът е с над 50 награди и номинации, сред които номинация за “Златна палма” в Кан, награда “Златна палма” на журито, номинации за филм, режисьор, сценарист, актьор, актриса на Европейските филмови наград, както и Награда на ФИПРЕССИ за филм на годината на фестивала в Сан Себастиан.

В ролите са Алма Пьойсти, Юси Ватанен, Марти Суосало, Алина Томников и др.

Прожекцията е с вход свободен както за незрящи, така и за техните придружители. Зрители без зрителни проблеми влизат с билети на редовните цени. 

Филмът е пригоден за свободно възприемане от хората с нарушено зрение благодарение на Андарта Студио, както и с подкрепата на Гранд оптикс/Джой оптикс.

 

БИЛЕТИ за останалите филми от програмата на  22. “София филм фест на брега” могат да бъдат закупени от каса Часовника и каса НХК.

Подробности за акценти и гости на фестивала следете на https://burgas.siff.bg и https://www.facebook.com/sffnabrega.

 

22. “София филм фест на брега” ще се проведе от 21 до 29 март в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, ПБ Шипинг ООД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, “Ес Еф Ей Ритейл - Бургас" ООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Сладкарница “Даркрид”,  Бока Роса Coffee and cake, Mezetto PUB, Barbossa, Хотел резиденс и вила “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”.

Автор:
“СФФ на брега”
Публикация:
19.03.2024 г. 14:46
Етикети:
БургасАки Каурисмаки
Гранд оптикс/Джой оптикс
Андарта Студио
“Паднали листа”
филм за публика със зрителни увреждания
“София филм фест на брега”
Посетено:
258
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38745-otnovo-film-za-publika-sas-zritelni-uvrezhdaniya