Сцена / екран / ефир

Прожекция на филма "ЧОВЕК"

Документален шедьовър на Ян Артюс-Бертран

Прожекция на филма "ЧОВЕК"
◊ ПОКАНА
 
Културна организация АртЕриа в партньорство с Френски институт в България и Регионална библиотека "Захарий Княжески" организира 2 прожекции на невероятния документален филм на френския режисьор Ян Артюс-Бертран: ЧОВЕК | HUMAN (Франция, 183 мин., 2015)
 
"ЧОВЕК" представя колекция от истории и снимки на света, в който живеем. Той е едновременно пътешествие и потапяне в сърцевината на това, какво е да бъдеш човек. Чрез образите, пълни с любов и щастие, както и с омраза и насилие, филмът ни изправя лице в лице с Другия и ни кара да размишляваме за собствения ни живот. От разкази за всекидневието до най-невероятни случки от живота, тези трогателни срещи, споделени с рядко срещана искреност, чертаят големия портрет на съвременния човек – неговата тъмна страна, но и неговото благородство и универсалност. Нашата Земя е показана по един изумителен начин, чрез невиждани до сега кадри от въздуха, придружени с впечатляваща музика, които ни позволяват да си поемем дъх и дават време за интроспекция.

"Аз съм един човек сред седем милиарда други. За последните 40 години, фотографирам нашата планета и нейното човешкото многообразие, но имам чувството, че човечеството не прави никакъв напредък. Ние невинаги успяваме да живеем заедно. Защо е така? Аз не търся отговор в статистиката, а в самия човек", казва Ян Артюс-Бертран по повод филма.
 
Гледайте "ЧОВЕК":
 
• на 12.03. от 18:00 ч. в Зала "Славейков" на Френски институт в България
• на 16.06. от 16:00 ч. в Зала Първи етаж на Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора

ВХОД СВОБОДЕН
 
Филмът е със субтитри на български и английски език
Филмът не се препоръчва за деца под 15 години.
Автор:
Организаторите
Публикация:
09.03.2024 г. 09:58
Етикети:
Френски институтДокументално кино
Културна организация АртЕриа
What makes us human
Регионална библиотека "Захарий Княжески"
Ян Артюс-Бертран
"Човек"
Посетено:
207
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38688-prozhektsiya-na-filma-chovek