Сцена / екран / ефир

Мая Бежанска тръгва на турне с нов моноспектакъл

"Козата, която свири на акордеон" - по идея на Мая Бежанска и Елин Рахнев

Мая Бежанска тръгва на турне с нов моноспектакъл
Мая Бежанска тръгва на турне с нов моноспектакъл
 
"Козата, която свири на акордеон" - комедиен моноспектакъл по идея на Мая Бежанска и Елин Рахнев.
 
Изпълнител: Мая Бежанска
Режисьор: Елин Рахнев
Сценография и костюми: Елена Иванова
Музика: Георги Георгиев от "Остава"
 
„Козата, която свири на акордеон“ е пиеса за мечтите, разочарованията и сложните пориви на сърцето. Моноспектакъл, който прекрачва границите на традиционния театър и показва живота на артистите и противоречивата същност на изкуството – едновременно поле за свободно изразяване, едновременно рамка, очертана от очакванията на другите към таланта им.
 
Героинята на Бежанска от ранна възраст мечтае да изпълнява велики роли. Вдъхновява се от биографиите на хора, оставили ярък отпечатък в историята. Иска да е част от творбите на Балзак. Да живее в света на Жорж Санд. Вместо това, тя е принудена години наред да играе една и съща роля на коза, която свири на акордеон в провинциален театър.
 
„Сълза в смеха. Или обратното“, казва за представлението Елин Рахнев. И с този текст драматургът ще покаже, че както може да изстреля зрителя във високата художественост, така и бързо да го свлече в добре познатата ни ежедневна действителност.
 
Турнето тръгва от Стара Загора, където спектакълът ще има своята премиера на 14 март от 19:30 ч. на сцената на Кукления театър.
Автор:
Организаторите
Публикация:
09.03.2024 г. 09:31
Посетено:
218
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38687-maya-bezhanska-tragva-na-turne-s-nov-monospektakal