Сцена / екран / ефир

Прожекция на филма „Миграцията на паламуда” в памет на Людмил Тодоров

Филмът разказва за двама бащи и техните синове, които се борят с живота и изпадат в различни комични ситуации

Прожекция на филма „Миграцията на паламуда” в памет на Людмил Тодоров

◊ ПОКАНА

Прожекция на филма „Миграцията на паламуда” в памет на Людмил Тодоров

На 14 март от 20:30 часа във Френски културен институт (пл. "Славейков"), в памет на Людмил Тодоров (12.01.1955 – 22.11.2023) ще бъде излъчен българският игрален филм “Миграцията на паламуда”.

Вход свободен.

“Миграцията на паламуда”, 2012, 85 мин.

Режисьор и сценарист: Людмил Тодоров
Оператор: Рали Ралчев

В ролите: Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Владимир Зомбори, Никола Стоянов, Велко Кънев, Гергана Стоянова, Кенуъд Хил, Ицках Финци, Ирина Първанова, Александър Сано и др.

Филмът разказва за двама бащи и техните синове, които се борят с живота и изпадат в различни комични ситуации. Докато бащите се опитват да пласират един кичозен кръст и две икони, синовете им трябва да се отърват от няколко откраднати бюста на велики пълководци. Бащи и синове, всеки по свой начин, понякога грубоват и недодялан, друг път – деликатен и умилителен, увенчават филма с усещане за смирение и надежда. Накрая героите стигат точно там, откъдето са тръгнали – доникъде, но вместо с униние, се изпълват с упование и сила, защото са заедно и се подкрепят и обичат.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
01.03.2024 г. 10:49
Етикети:
филмпрожекция
“Миграцията на паламуда”
в памет на Людмил Тодоров
Посетено:
417
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38641-prozhektsiya-na-filma-migratsiyata-na-palamuda-v-pamet-na-lyudmil-todorov