Сцена / екран / ефир

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ с любовна лирика за Свети Валентин

Видео на 14 февруари 2024 г. в 10.00 ч. с подбрана любовна лирика, изпълнена от шест млади актриси, в едноименната фейсбук страница

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ с любовна лирика за Свети Валентин

◊ ПОКАНА

По случай празника на любовта Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще представи видео на 14. февруари 2024 г. в 10.00 ч. с подбрана любовна лирика, изпълнена от шест млади актриси, в едноименната фейсбук страница.

Любовната лирика е избрана от книгите ,,Сонети“ на Уилям Шекспир (в превод на Кирил Кадийски), ,,Светлината на любовта: Избрано“ на Евтим Евтимов, ,,40 стихотворения: Българска любовна лирика“ и ,,Тишината е спяща красавица“ на Петър Чухов. Във видеото участват Лъчезара Василева, студент в магистърска програма ,,Театрално изкуство и общество“ на НБУ, Ния Балчева, алумна на бакалавърска програма ,,Театър“ на НБУ, Бетина Маркова, студент в театрален колеж ,,Любен Гройс“, Преслава Цветкова, студент в театрален колеж ,,Любен Гройс“, Никол Василева, актриса и Димитра Канева, актриса и административен мениджър на НБУ в ЦЕНТЪРа. Заснемането е от Елица Стефанова, алумна на бакалавърска програма ,,Кино и телевизия“ на НБУ.

Книгите могат да бъдат закупени на място в книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ на ул. „Г.С. Раковски“ №191Б.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
09.02.2024 г. 14:52
Етикети:
Димитра КаневаЛъчезара ВасилеваЕвтим ЕвтимовКирил КадийскиУилям ШекспирНБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
Елица Стефанова
Никол Василева
Преслава Цветкова
Бетина Маркова
Ния Балчева
Любовна лирика за Свети Валентин
Посетено:
244
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38516-nbu-v-tsentara-s-lyubovna-lirika-za-sveti-valentin