Сцена / екран / ефир

Премиера на детския спектакъл „Чудните приключения на Пинокио"

На 13 януари от 11 ч. в Театър „Сълза и смях“ талантливите актьори от Театър "София" ще пресъздадат приказната история за дървеното човече Пинокио

С детски спектакъл ще започне новата 2024 г. трупата на общинския театър София. Премиерата на „Чудните приключения на Пинокио“ ще е на сцената на театър „Сълза и смях“ в събота, 13 януари, от 11:00 часа. Театър София започва новата година с приказната история на Пинокио.

Творчески състав:

Драматизация и режисура Елза Лалева
Сценография Петя Боюкова
Композитор Мира Искърова
Мултимедия Албена Баева
Хореограф Филип Миланов
Плакат Радослава Боор
Фотограф Иван Дончев

Участват: Даниел Кукушев, Михаил Милчев, Дениза Павлова, Ангела Канева, Димитър Стойнов, Йоанна-Изабелла Върбанова, Николай Димитров, Юлиян Рачков

Анотация

Талантливият кукломайстор Джепето е човек на изкуството! С обич и майсторлък, той сътворява своя мечтан син от едно странно, игриво дърво. Нарича го Пинокио, а той се оказва творба с характер. Истинска „дървена глава“ – вироглав, немирен, любопитен и толкова наивен, че не различава доброто от лошото.

Децата трябва да ходят на училище, но Пинокио не ще и не ще… Избягва и поема по трудния си път на скитащо дървено човече, сблъсквайки се с какви ли не неприятности. Пинокио копнее да е истинско момче и в преживелиците си открива какво е да си жив. Проумява каква сила е обичта. Докосва се до вълшебствата на добротата. Неговата закрилница – Феята със сините коси, му показва и някои неприятни и срамни черти на характера – например лъжата. Един верен говорещ щурец го съпровожда и съветва в опасните моменти, а те не са малко.

Чудните приключения на Пинокио са вълнуваща приказка за „вчовечаването“, която италианският писател Карло Колоди е разказал преди повече от 140 години.

Дали стана истинско момче немирникът Пинокио? Да съпреживеем приключенията му – В ТЕАТЪРА!

~~ Елза Лалева – режисьор

 

Автор:
Наталия Вълкова, Театър "София"
Публикация:
10.01.2024 г. 17:02
Етикети:
Карло КолодиЕлза ЛалеваТеатър "София"
„Чудните приключения на Пинокио“
Посетено:
253
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38356-premiera-na-detskiya-spektakal-chudnite-priklyucheniya-na-pinokio