Сцена / екран / ефир

Тея Сугарева с авторски спектакъл за Вирджиния Улф на независима сцена

“От какво се страхува Вирджиния Улф” - първа премиера за 2024 година в I AM Studio

Тея Сугарева с авторски спектакъл за Вирджиния Улф на независима сцена

Режисьорът Тея Сугарева поставя в I AM Studio авторския спектакъл “От какво се страхува Вирджиния Улф”. Това е и първата премиера за 2024 година в I AM Studio – независимото пространство за театър (ул. Георги С. Раковски, 149).

На 7 и 11 януари, от 20 часа, публиката ще проследи житейската съдба на една от най-важните фигури в модерната литература. В ролята на Вирджиния Улф е  Александра Димитрова. Йордан Ръсин, Мартин Димитров и Камелия Хатиб са останалите от звездния актьорски екип.

Действието се развива по време на напрегнатите военни времена, когато светът е на път да се сблъска с втора голяма катастрофа, Вирджиния Улф е на ръба на силите си. Здравето й е влошено, умът й е неспокоен, вече не може да пише, не може да чете. За последен път прави опит за самоубийство. Този път успешен.

Спектакълът се опитва да преосмисли този акт, да прозре в него необикновената красота на душата, и неутолимата жажда за живот – същински и пълнокръвен, свободен от условности и страхове. Да провиди в смъртта достоен и жизнеутвърждаващ акт.

Спомените за уюта на детството, безразсъдството на младостта и неизбежността на първата любов разпукват суровия образ на ерудирания интелектуалец и ни срещат с една друга Вирджиния. Крехка и ранима, едновременно чужда, но и много близка, уловена в непрестанната борба със страховете си, преодоляваща всеки час, всяка минута границите на видимото с размаха на истински осъзнат творец.

Сценограф e Никол Трендафилова. Музика на живо - Кристиян Сугарев. Пластика - Теодора Попова. Снимки Ники Литов, графичен дизайн Йоана Йотова/Студио Дада

 

Това е пореден проект на независимата сцена осъществен от I AM Studio и Театрално сдружение Enso. С подкрепата на Министерство на културата.

През изминалата година над 12 премиери се случиха на камерната сцена на I AM Studio. Тя се намира на най-театралната улица - Георги С. Раковски, 149. Билети може да закупувате онлайн от сайта на студиото - iasmstudio.bg

Автор:
I AM Studio
Публикация:
05.01.2024 г. 15:21
Посетено:
277
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38346-teya-sugareva-s-avtorski-spektakal-za-virdzhiniya-ulf-na-nezavisima-stsena